Andreas Vindheim, Oscar Lewicki, Arnór Traustason (46′), Bonke Innocent, Sören Rieks

Markus Rosenberg, Guillermo Molins (77′)

Ersättare: Dusan Melichárek, Romain Gall (46′), Marcus Antonsson (77′), Erdal Rakip (77′), Samuel Adrian, Laorent Shabani, Anel Ahmedhodzic

Sammanfattning

Fullsatta läktare och härlig inramning – det märktes att det var ett allsvenskt toppmöte på Gamla Ullevi. Men det blev en tät och jämn match med få målchanser som slutade 0-0.

Det var hemmalaget IFK Göteborg som startade bäst men MFF växte in i matchen och hade mer bollinnehav ju längre halvleken led. Första halvleken blev till slut lite av ett ställningskrig mellan två jämna lag – många närkamper, avblåsningar och snålt med målchanser. Mållöst i halvtid.

MFF kom ut efter pausvilan och såg piggare ut i början av den andra halvleken. Redan fem minuter in tvingade Sören Rieks IFK:s målvakt till en vass räddning med ett avslut intill stolpen. Tempot höjdes från MFF men en hårt arbetande hemmadefensiv hindrade MFF från de allra hetaste målchanserna.

Inte heller Johan Dahlin testades nämnvärt av IFK Göteborg och matchen slutade mållös, 0-0. Det blev inte tre poäng – men den allsvenska serieledningen är fortfarande intakt.

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– I första halvlek spelade vi inte runt dem så mycket som jag hade önskat, vi kom inte in i matchen som vi ville. I andra halvlek tar vi över bollen och styr spelet mer. Men vi vet att vi kan spela bättre, och vi vet att vi måste spela bättre än så här.

– Jag vill lyfta fram Bonke Innocent idag. Han har varit utanför laget under en längre tid men han kom in idag och gjorde ett riktigt bra jobb på mittfältet.