Andreas Vindheim (64’), Arnór Traustason, Fouad Bachirou (29’), Anders Christiansen, Sören Rieks (79’)

Ersättare: Dusan Melichárek, Behrang Safari (29’), Guillermo Molins, Romain Gall, Erdal Rakip (79’), Bonke Innocent, Jo Inge Berget (64’)

Falkenbergs FF: Chibuike (66’), Mathisen (70’)
Malmö FF: Larsson (61’), Rosenberg (68’)

SAMMANFATTNING

Två mål av Markus Rosenberg i första halvlek säkrade segern i Falkenberg.

Det var utmärkta förutsättningar för bortamatch i Falkenberg med en fin gräsplan och cirka 2 000 MFF:are på plats. MFF attackerade tidigt längs vänsterkanten och Marcus Antonsson var nära att sätta ledningsmålet med en nick efter bara fyra minuter. I anfallet därpå kom utdelningen för MFF när Arnór Traustason hittade Markus Rosenberg fri i mitten av straffområdet. Inga misstag från vår kapten som nickade in 1-0 till MFF! Hemmalaget var inte ofarliga men det himmelsblå försvaret hade god koll på Falkenbergs anfallare.

Istället var det MFF som utökade ledningen. Markus Rosenberg var påpasslig efter en misslyckad hemåtpassning och kunde rulla in 0-2 i öppet mål. En smakstart på matchen och ledning med 2-0 efter 25 minuter! Sämre nyheter var det minuten senare när Fouad Bachirou tvingades utgå med ett lindat högerben. Han ersattes av Behrang Safari. Precis innan halvtid hittade Falkenberg en reducering när Karl Söderströms nick letade sig in bakom Johan Dahlin. Ställningen var 1-2 till MFF efter 45 minuter.

Tio minuter in i den andra halvleken avlossade Rosenberg ett skott som blockerades med handen av en Falkenberg-försvarare. Straff till MFF – men Rosenberg, som själv tog hand om straffen, dundrade bollen stenhårt i ribban. Trots en missad möjlighet att avgöra matchen kunde MFF kontrollera tillställningen på Falcon Alkoholfri Arena. Andra halvlek blev tämligen händelsefattig, bortsett från straffmissen, fram till slutminuterna då Falkenberg hittade ett kvitteringsläge som Johan Dahlin avstyrde exemplariskt. Markus Rosenbergs två mål i första halvlek räckte till seger!

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Vi gjorde inte en jättebra match idag, men vi tog ytterligare tre poäng. Det var det absolut viktigaste. Över en säsong kommer det komma matcher där man spelar mindre bra, då är det viktigt att ändå vinna. Falkenberg hotade oss med ett bra inläggsspel men vi försvarade oss bra och Rasmus Bengtsson var en bjässe för oss där bak.