Studenternas IP

Allsvenskan

IK Sirius – Malmö FF

0 – 1

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Andreas Vindheim, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Eric Larsson
Erdal Rakip (69’ Gall), Anders Christiansen (69’ Traustason), Fouad Bachirou, Sören Rieks
Markus Rosenberg, Marcus Antonsson

Ersättare: Dusan Melicharek, Arnór Traustason, Guillermo Molins, Anel Ahmedhodzic, Romain Gall, Franz Brorsson, Jo Inge Berget.

MÅL

IK Sirius:
Malmö FF: Rieks (46’)

VARNINGAR

IK Sirius: Lindberg (37’), Björkström (43’), Björnström (90’)
Malmö FF: Rosenberg (51’)

Sammanfattning

Vinst i Uppsala efter Rieks mål tidigt i andra halvlek.

Hemmalaget hittade tidigt flyt i spelet och fick även den första målchansen när Dahlin enhandsräddade en nick på hörna. MFF kontrade med dansk dubbelchans där både Christiansen och Rieks avlossade tunga skott – tyvärr utan att leta sig förbi målvakten.

Strax innan halvlekens slut fick Antonsson ett gyllene läge när han kom inrusande med bollen i straffområdet men störd av en försvarare gick avslutet utanför. Och när Markus Rosenberg därpå vann luftduell på en hörna borde de många chanserna ha betalat av sig. Men nicken gick ovanför och första halvlek slutade mållöst.

Domaren hade knappt hunnit blåsa igång den andra halvleken innan MFF äntligen fick utdelning. Sören Rieks tog emot en retur och placerade in 1–0 vid den högra stolpen. IK Sirius hade mycket boll efter MFF:s ledningsmål men klarade inte att omsätta det till målchanser.

Det var istället MFF som hotade framåt. När Antonsson nickade från nära håll med tjugo minuter kvar borde det blivit utökad ledning och kort därpå räddade hemmalaget dessutom en boll på mållinjen efter en trasslig situation. När klockan tickade upp mot 90 minuter kom inbytte Gall helt fri men bollen rullade för långt efter en lite hård touch och målvakten kunde enkelt svepa upp den.

Det fanns tillräckligt med klara målchanser för att göra både ett och två mål till. Men de tre poängen fick oavsett följa med i bagaget hem!

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Målen kommer så länge vi fortsätter att producera chanser. Jag är inte orolig. Vi kom hit för att få tre poäng och det ordnade vi. Vi har utmaningar i försvaret och måste ge spelarna stort beröm för hur de löste situationen.

– Vi har haft matcher där vi spelat bättre men förlorat. Vi får bygga vidare på det positiva. Vi höll nollan och visade starkt mentalitet, vilket var det som gjorde oss bra förra året. Det här är ännu ett steg i rätt riktning.


huvudpartners

officiella partners