Stadion

ALLSVENSKAN

Malmö FF – Östersunds FK

2 – 0

Laguppställning

Johan Dahlin

Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki

Andreas Vindheim, Fouad Bachirou, Anders Christiansen (90′), Arnór Traustason (86′), Sören Rieks

Marcus Antonsson (74′), Markus Rosenberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Anel Ahmedhodzic, Guillermo Molins (90′), Romain Gall, Erdal Rakip (86′), Samuel Adrian, Jo Inge Berget (74′)

Mål:

Malmö FF: Antonsson (32′), Rosenberg (62′)

Varningar

Malmö FF: Larsson (12′), Bachirou (44′), Lewicki (58′)
Östersunds FK: Amin (28′), Sellars (47′), Ssewankambo (88′)

Publik

14042

Sammanfattning

Årets första trepoängare i Allsvenskan kom i den tredje omgången hemma mot Östersunds FK. Detta efter en stark laginsats och mål av Marcus Antonsson och Markus Rosenberg.

På ett soligt Stadion och med en himmelsblå himmel som framträdde lagom till avspark så var det ett MFF som direkt tog initiativet i matchen mot Östersund.

Med en aggressiv press, ett bra duellspel och ett bra kombinationsspel skapade MFF ett antal halvlägen inledningsvis, men där den sista passningen eller avslutet inte riktigt nådde hela vägen fram.

Just aggressiviteten var något som till slut dock skulle ge resultat. Markus Rosenberg stressade Östersundsförsvaret högt upp i banan och snodde till sig bollen. Med en väl avvägd passning serverade han sedan Marcus Antonsson som kyligt satte bollen i nätmaskorna i den 32:a minuten.

Precis lika bra som man avslutade den första halvleken inledde man sedan den andra. Östersund trycktes ner direkt av ett aggressivt MFF som flertalet gånger kunde vinna bollen högt upp i banan.

Efter en timmes spel var det sedan återigen dags för hemmapubliken att få jubla. Andreas Vindheim kom förbi på sin högerkant och satte in bollen i boxen där Markus Rosenberg från nära håll enkelt kunde placera in 2-0.

Därefter kunde MFF spela av den sista halvtimmen och ta årets första trepoängare i Allsvenskan.

Uwe Rösler efter matchen:
– Det var en väldigt bra laginsats och vi fick se en bra reaktion idag, vilket inte var en slump då laget har tränat väldigt bra i veckan. Vi har arbetat mycket med avslut och kombinationsspel, vilket du verkligen kunde se idag. Detta var ytterligare ett steg i rätt riktning och nu behöver vi en ny bra träningsvecka för att ta med oss detta in i nästa match.

huvudpartners

officiella partners