Stadion

HEMMAPREMIÄR

Malmö FF – BK Häcken

1 – 1

Laguppställning

Johan Dahlin
Lasse Nielsen (Lewicki 58’), Rasmus Bengtsson, Behrang Safari
Andreas Vindheim, Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Sören Rieks
Marcus Antonsson (Strandberg 80’), Jo Inge Berget (Molins 64’)

Ersättare: Dusan Melichárek, Eric Larsson, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Romain Gall

Mål

Malmö FF: Antonsson (46’)
BK Häcken: Irandust (77’)

Varningar

Malmö FF: Bengtsson (19’), Christiansen (89’)
BK Häcken: Ekpolo (53’), Friberg (73’)

Publik

17543

Sammanfattning

Två tappade poäng i premiären mot BK Häcken. Matchen slutar 1-1 efter mål av Marcus Antonsson.

En solig aprilkväll och en grön gräsmatta – det var perfekta förutsättningar för allsvensk premiär på Stadion! På planen var det två lag som tog ut varandra under den första halvlekens inledning, det var ett ställningskrig och målchanserna var få. MFF fick inte spelet att stämma och det var ett välorganiserat BK Häcken som låg rätt i banan och hotade med omställningar.

I minut 33 kom MFF:s första riktiga målchans när Sören Rieks så när kunde möta ett hårt inlägg från Jo Inge Berget. Närmare än så kom MFF inte i första halvleken och det var mållöst efter 45 minuter.

Det var säkert en och annan MFF:are som inte hade hunnit ta sin plats i den andra halvleken innan det jublades inne på Stadion. Efter bara 20 sekunder hittade Arnór Traustason in till Marcus Antonsson som skarvade in 1-0! Tio minuter senare drogs Sören Rieks ner i straffområdet och domaren Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten. Målskytten Antonsson tog ansvaret från elva meter – men Peter Abrahamsson i Häcken-målet läste rätt och tog straffen.

Ribban stoppade MFF från att utöka ledningen när Arnór Traustasons avlossade ett stenhårt skott som tog i målställningen. Med kvarten kvar kvitterade BK Häcken genom Daleho Irandust efter att bortalaget vann bollen högt upp på MFF:s planhalva. Efter kvitteringen skakade MFF fram några halvchanser till ett segermål men premiären slutade oavgjort. 1-1 på Stadion.

Uwe Rösler efter matchen
– Vi började matchen på ett nervöst sätt, vilket jag blev överraskad av eftersom vi har många erfarna spelare på planen. Men vi möter ett bra lag. I andra halvlek startar vi på bästa sätt och borde ha avgjort matchen. Istället spelade vi på ett sätt som bjöd in Häcken i matchen igen och till slut gav vi dem kvitteringen. Det var inte vår bästa match men vi får ta det och gå vidare.

huvudpartners

officiella partners