Träningsmatch
Stadion

Malmö FF – Kalmar FF

2 – 1

MFF besegrade allsvenska konkurrenten Kalmar FF på Stadion med 2-1.

Förre guldtränaren Magnus Pehrsson var tillbaka på Stadion, nu som ytterst ansvarig för småländska Kalmar FF. Hans lag fick en tuff start när MFF tog ledningen redan efter sex minuter genom Eric Larsson. Ett inlägg mot Carlos Strandberg touchades vidare och nådde Larsson som tryckte av med vänstern på ett tillslag. Ett hårt skott och med skymd sikt var det svårt att parera för Hägg-Johansson i Kalmars mål.

I den 57:e minuten kvitterade Kalmar FF från straffpunkten genom Romario. Straffsparken föranleddes av att Isak Magnusson rundat Johan Dahlin, varpå målvakten kapade honom med armarna.

I den 68:e minuten pekade domaren på straffpunkten åt andra hållet. Kalmar FF:s Fidan Aliti rev ner Carlos Strandberg och fick rött kort. Marcus Antonsson var hänsynslös från elva meter och satte 2-1 med ett hårt skott, ribba in.

Efter ledningsmålet och med en man mer på banan hade MFF det mesta av bollinnehavet och styrde spelet, men utan att göra några fler mål. Efter tre minuters tilläggstid blåste domaren av matchen som slutade med en 2-1-seger.

Uwe Rösler efter matchen:
– 
Det är alltid viktigt att vinna. Nu har vi tre vinster i rad och det bygger momentum. Första 30 minuterna idag var väldigt bra. Vi var fokuserade och gjorde ett tidigt mål. Sen föll vi in i deras tempo. Det är vår utmaning att behålla vårt eget tempo och förbli skoningslösa.

– Brist på koncentration gav dem kvitteringen. Men vi fightade oss tillbaka och vann matchen. Sista tio spelade vi bra mot deras tio man, framför allt på vänstersidan.

huvudpartners

officiella partners