Malmö FF – Östersunds FK

Tid: 2018-07-14 18:00, Plats:Stadion, Resultat: 1-1

Ineffektivt anfallsspel slutade med oavgjort i första hemmamatchen efter uppehållet. Malmö FF stod för en pigg första halvlek i den första matchen på Stadion efter sommarens VM-uppehåll. Det var också hemmalaget som fick matchens första målchans när Alexander Jeremejeff fångade upp en djupledsboll och dribblade sig fri i straffområdet men anfallarens avslut blockerades av Östersund FK:s målvakt Aly Keita. Ledningsmålet dröjde istället till den 33:e matchminuten då Markus Rosenberg nickade in 1–0 vid den bortre stolpen på en hörna slagen av Arnór Ingvi Traustason. Lagkaptenens mål lät MFF gå till halvtidsvila i ledning. Malmö FF startade den andra halvleken i ett högt tempo och radade upp flera klara målchanser men utan utdelning. Markus Rosenberg fick ett gyllene läge att utöka till 2-0 när han friställdes i straffområdet av sin anfallskollega Alexander Jeremejeff men återigen stod motståndarmålvakten skickligt i vägen. Bortalaget som haft svårt att komma till heta målchanser kvitterade i den 72:a matchminuten när Saman Ghoddos slog en frispark som letade sig in i Johan Dahlins vänstra kryss. Hemmalagets jakt på ett ledningsmål förblev fruktlös och mötet med Östersunds FK slutade oavgjort och i besvikelse. Nu får vi ladda om och sätta sikte på returen mot Drita FC i Champions League-kvalet som spelas redan på tisdag. Uwe Rösler efter matchen: – Överlag är jag nöjd med vår insats och de chanser vi skapar. Jag är väldigt nöjd med vårt kollektiva presspel och det försvarsarbete som hela laget lägger ner. Vi tillät aldrig Östersund att komma till några farliga målchanser i spelet utan deras kvittering görs via en frispark. Men jag är givetvis missnöjd med att vi bara gör ett mål på alla våra chanser och att vi bara går härifrån med en poäng. – Vi får ta med oss insatsen och fokusera på att ta tre poäng i nästa match.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners