Malmö FF – Östersunds FK

Tid: 2017-05-14 17:30, Plats:Swedbank Stadion, Resultat: 2-1

Vädret och hemmapubliken såg till att MFF sparkade igång matchen inför en härlig inramning och det var ytterst nära att MFF tog en tidig ledning genom Markus Rosenberg. Fri med ÖFK-målvakten Keita missar dock Rosenberg möjligheten. Två ramträffar hindrade dessutom både Pawel Cibicki och Rosenberg från att göra 1-0 innan halvtid. Oturen fortsatte för MFF när Behrang Safari fick ett direkt rött kort efter ett bråk med ÖFK:s Hosam Aiesh. Trots bra spel och en mängd målchanser står det 0-0 i halvtid.

Fem minuter in i andra halvlek får MFF en frispark strax utanför straffområdet. Kapten Markus Rosenberg kliver fram och trycker in 1-0 i det vänstra hörnet. Rättvist ledningsmål till MFF! Med en man mindre begränsar himmelsblått Östersund till få målchanser men med tio minuter kvar kvitterar Ken Sema för gästerna. I minut 85 hindrar Franz Brorsson en kontring och får direkt kort tillsammans med Östersunds Jamie Hopcutt som knuffar Brorsson efter tacklingen. MFF avslutar matchen med nio man och med en minut kvar kontrar MFF genom Anders Christiansen som rivs ner, Erdal Rakip tar över och rullar in 2-1 till MFF! En minst sagt händelserik match slutar med säsongens överlägset skönaste seger!

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners