IF Elfsborg – Malmö FF

Tid: 2017-05-08 19:00, Plats:Borås Arena, Resultat: 1-2

Det var en jämn och tempostark första halvlek på Borås Arena med chanser åt båda håll. För MFF:s del kom både Yoshimar Yotún och Anders Christiansen närmst med varsitt skott från distans. Matchen fick ett par minuters avbrott i mitten av halvleken när Pa Konate tvingades utgå med skadekänning. Strax innan paus hade MFF ett gyllene läge att ta ledningen men Elfsborgsmålvakten Stuhr Ellegaard räddar efter att Rakip frispelats. Mållöst i paus. Andra halvlek inleds med en dubbelchans för Markus Rosenberg men Stuhr Ellegaard svarar återigen för starka räddningar. Johan Wiland testas också av när Prodell löper sig fri men MFF-målvakten står för en jätteräddning. Efter många chanser hittar äntligen MFF öppningsmålet efter att inhoppare Magnus Wolff Eikrem hittar Pawel Cibicki som trycker in 1-0 med vänsterfoten! Viktor Prodell kvitter bara fyra minuter senare efter ett inlägg från högerkanten. Men MFF gav inte upp och på tilläggstid avgör Jo Inge Berget med en skarvnick! 2-1 till MFF som enkelt spelar av matchen och tar med sig tre poäng hem. Magnus Pehrsson efter matchen– Vi är väldigt glada för segern, självklart. Ett sent avgörande för vår del, det har blivit en god vana för oss. Första halvlek blir mycket andrabollsspel men vi får bättre kontroll mot slutet av halvleken. I andra halvlek får vi bra grepp om matchen och har längre anfall, vi borde avgjort matchen tidigare men Elfsborgs målvakt gör en kanonmatch. Vi vinner välförtjänt även om vi avgör sent.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners