Malmö FF – Molde FK

Tid: 2017-03-18 16:00, Plats:Estadio Jose Burgos De Quintana, Resultat: 1-1

Massivt spelövertag men baklängesmål på övertid betydde oavgjort i en annars väl genomförd match.

Molde FK skapade den första farligheten när man tidigt satte ett skott i stolpen. Men första målet var himmelsblått. I minut sex tog ett inlägg från Safari på en försvarare och styrdes vidare in i mål. MFF fortsatte producera målchanser och de nästan 200 åskådarna på plats fick se stort bollinnehav och fina anfallssamarbeten som med bättre flyt i avsluten kunde ha gett en ännu större ledning innan domaren blåste av för paus.

Motståndarna flyttade upp positionerna i andra halvlek och hade inledningsvis betydligt mer spel på MFF:s planhalva än under de första fyrtiofem. Likväl var det MFF som skapade de giftiga chanserna. Svenske målvakten Andreas Linde i Molde-målet fick jobba hårt för att stoppa avslut från i synnerhet Erdal Rakip – som från sin mittfältsposition skapade mycket framåt.

Dessvärre hjälpte det inte till vinst. Efter en misstänkt offsidesituation, på matchens sista övertidssekunder, fick Eirik Hestad till Molde FK:s enda skott på mål under matchen. Skottet var bra och trots att Johan Wiland var på bollen gick den in i mål. 1–1 var ett slutresultat som alltså kanske inte speglade matchen på ett helt rättvist sätt.

Magnus Pehrsson efter matchen:

”Man kan konstatera att domarinsatsen inte var på den nivå den ska vara. Men vi ska inte analysera det, utan fokusera på vårt eget. Bortsett från de första tio minuterna i andra halvlek har vi ett så stort övertag att vi ska kunna förvalta det. Efter justeringarna vi gör när Christiansen kommer in får vi ett ännu större tryck. Vi räknade till arton målchanser mot deras tre. Så det är klart att vi gör en bra match.”

Även Mathias Nilsson fanns med på Malmö FF:s avbytarbänk, men saknas i statistiken till höger.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners