Malmö FF – Rosenborg BK

Tid: 2017-03-05 15:00, Plats:Swedbank Stadion, Resultat: 1-1

Det var uppbäddat för ett intressant möte på Swedbank Stadion när svenska mästarna Malmö FF tog emot norska mästarna Rosenborg BK.
Det nordiska mästarmötet inleddes med hög och intensiv press från båda lagen och det var MFF som skapade de första ordentliga farligheterna. Två gånger om skickade man in farliga inspel längs marken från högerkanten, som så när gav resultat båda gångerna. I den 21:a minuten var Magnus Wolff Eikrem nära att ge MFF ledningen, men hans välslagna frispark tippades över ribban av Rosenborg BK:s målvakt.

I den 26:e minuten ryckte sig Pawel Cibicki loss från sin bevakning och spelade snett inåt bakåt till Markus Rosenberg som avlossade bössan, men gästernas målvakt parerade på nytt. I den 34:e minuten fick Cibicki en egen chans när Eikrem hittade in med ett inspel. Cibicki gick på avslut direkt men sköt strax över.

Ledningsmålet kom i den 37:e minuten. Återigen var MFF uppfinningsrika på sin högerkant – denna gången efter vackert förarbete från Rosenberg som med en läcker bakåtpass serverade Eikrem. Norrmannen rullade behärskat in 1-0, alldeles bredvid gästernas målvakt.

Rosenborg BK hotade MFF-försvaret i perioder, men sammantaget var Malmö FF vassast under de inledande 45 minuterna och gick till pausvila i ledning med 1-0.

I den 56:e minuten tilldelades Rosenborg BK en straffspark sedan bollen träffat Jo Inge Bergets armbåge i straffområdet. Gästernas Milan Jevtovic var kall från elva meter och kvitterade till 1-1.

MFF:s intensitet och kreativitet från den första halvleken mattades något efter halvtidsvilan. Men i den 70:e minuten var man nära att återta ledningen. Mattias Svanberg hittade in till Rosenberg, som tyvärr fick felträff i straffområdet och sköt över.

Mot slutet av matchen återtog MFF kommandot och prövade motståndarförsvaret vid upprepade tillfällen, dock utan resultat. Istället var Rosenborg BK nära ett segermål på övertid, men motståndarnas nick tog i ribban. Matchen slutade oavgjort, 1-1.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners