IS Halmia – Malmö FF

Tid: 2014-11-15 15:00, Plats:Örjans vall, Resultat: 1-2

Malmö FF slog Division 1-laget IS Halmia på lördageftermiddagen uppe på Örjans vall och är därmed vidare till Svenska cupens gruppspel till våren. Hemmalaget stod upp bra och tvingade matchen till förlängning där Markus Rosenberg kunde göra det avgörande 2-1 målet på straff efter att Magnus Eriksson blivit nerdragen. På grund av skador och att en del spelare är iväg på landslagsuppdrag tvingades Åge Hareide att ändra om lite i truppen och gav följande elva spelare förtroende att starta uppe på Örjans vall: Azinovic Concha – Hammar – Adu – Konate Tinnerholm – Thern – Nazari – Ricardinho Rosenberg – Eriksson Det var hemmalaget som började bäst och framförallt Kamal Mostafa som i matchens inledande tio minuter hade två bra avslut där Zlatan Azinovic fick sträcka ut. I den elfte minuten lyckades Magnus Eriksson att roffa åt sig bollen strax utanför Halmias straffområde. Ensam med målvakten var det många som trodde att det skulle bli mål men anfallaren avslutade utanför. Detta var startskottet för MFF:s offensiva spel. I den 21 minuten lyckades Markus Rosenberg träffa ribban efter att han fått bollen till höger i Halmias straffområde. Med en lätt yttersida sökte MFF-kaptenen målvaktens bortre hörn men bollen träffade tyvärr i virket. MFF fortsatte att rada upp målchanser och i matchminut 28 var det Matias Conchas tur att se bollen träffa målramen. Malmö FF tilldömdes en frispark en bit in på offensiv planhalva ute till höger. Concha stegade upp och slog in bollen i straffområdet där den studsade förbi alla MFF- och Halmia-spelare och träffade stolpen. Trots ett flertal heta MFF-chanser stod det 0-0 på resultattavlan när domaren blåste för halvtid. Den andra halvleken hann bara bli fyra minuter gammal innan Niclas Taube gav hemmalaget ledningen. Halmia-spelaren lyckades att tråckla sig förbi MFF-försvararna och lyfte in bollen i nätmaskorna. Efter målet backade Halmia hem och bevakade sin ledning. MFF tog ut Amin Nazari och tog in Franz Brorsson för att kunna lyfta upp Enock Kofi Adu på mittfältet. Det var just Adu som i den 75:e minuten kvitterade till 1-1. Pa Konate gjorde en fin löpning längs sin vänsterkant där han spelade in bollen centralt till Magnus Eriksson som fick se sitt skott täckas av en hemmaspelare. Bollen studsade istället ut till Adu som drog till direkt och via en touch på Magnus Eriksson gick bollen in i mål. MFF tryckte på för ett ledningsmål samtidigt som Halmia försökte satsa på snabba omställninga. Inget av lagen lyckades att få med sig ytterligare ett mål innan full tid och matchen gick därför till förlängning. Markus Rosenberg blev sedan MFF:s stora hjälte efter att Magnus Eriksson blivit nerdragen i straffområdet och Rosenberg placerat in den efterföljande straffsparken. Malmö FF vann matchen med 2-1 och vi kan därmed se fram emot Svenska cupens gruppspel till våren. 

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners