IF Brommapojkarna – Malmö FF

Tid: 2014-07-06 19:30, Plats:Grimsta IP, Resultat: 1-1

Det var ett stort bortafölje som såg Malmö FF börja bäst på det nya konstgräset på Grimsta IP. Redan efter en kvarts spel hade Malmö FF tagit kontroll över matchen och börjat skapa målchanser. I den femtonde minuten hittade Ricardinho in centralt till Markus Rosenberg som kommit ner lite i plan. Från en bit utanför straffområdet avlossade den nyautnämnda lagkaptenen ett skott. Bollen fick en skruvad båge och gick in i mål via Brommapojkarnas målvakts händer. Målet var Markus Rosenbergs femte för säsongen. 

Malmö FF fortsatte att vara det bättre laget även efter målet, även om laget inte nådde upp till sin högsta förmåga. Strax innan Brommapojkarna kvitterade hade Markus Rosenberg ett gyllene läge att utöka MFF:s ledning med en nick, men istället kunde BP vända på spelet. Med bara minuter kvar till halvtidsvilan fick Brommapojkarnas Jesper Karlström bollen centralt och drog oväntat iväg ett volleyskott. Skottet blev ottagbart för Robin Olsen och matchen var kvitterad.

I andra halvlek hade Malmö FF svårt att sätta press på Brommapojkarna som fick ha allt mer boll. Det var trots det allt jämnare spelet fortsatt Malmö FF som skapade de bästa chanserna, men avsluten blev aldrig riktigt bra. De bästa chanserna att göra ett vinstmål hade Magnus Eriksson efter ett inlägg av Matias Concha, men Erikssons nick blev för tam. Närmst ett ledningsmål kom den inbytte Pawel Cibicki i matchens slutminuter. På ett inlägg mot bortre stolpen av Simon Thern kom Cibicki framrusande och satte huvudet mot bollen, men nicken tog i ribban från nära håll och matchen slutade 1-1. 

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners