Syrianska FC – Malmö FF

Tid: 2012-10-01 21:00, Plats:Södertälje fotbollsarena, Resultat: 0-2

Efter hemmaförlusten mot IFK Göteborg i torsdags var det ett pressat Malmö som åkte upp till Södertälje för bortamatchen mot Syrianska FC. Hemmalaget som haft det svårt under säsongen slog GAIS borta i fredags och visade att man inte tänka lägga sig på rygg mot Di blåe utan kämpa för poängen. Det var MFF som tog tag i taktpinnen och såg till att äga bollinnehavet. Efter ungefär 15 minuter kom Thern upp från sin vänsterkant och letade sig in i mitten där han försökte skruva in bollen i målvaktens vänstra kryss men SFC-keepern lyckades få sina fingrar på bollen. Bara några minuter senare stannade MFF-anfallet upp vid Syrianskas straffområde när en fri Miiko Albonoz serverades men sköt strax utanför. Det var inte någon större fotbollsmatch som publiken på Södertälje fotbollsarena bjöds på. MFF gick på anfall men stoppades ständigt vid straffområdet där SFC bröt uppspelet för att sen återigen tappa bort bollen till bortalaget.Syrianska visade ganska tidigt upp att de tänkte backa hem för att göra det svårt för MFF:s djupledsspel samtidigt som de satsade på kontringar. Fram till i slutet av första halvleken såg det ut som att de lyckats med sin matchplan ända fram till att de rev ner en MFF-spelare utanför sitt straffområde och Malmö FF tilldömdes en frispark. Erik Friberg valde att lyfta in bollen för att söka någon medspelares huvud men istället var det hemmalaget som kom först på bollen. Målvakten Miller var på väg ut för att plocka ner Fribergs inlägg när han blev störd och stoppad av sin egna försvarare som nickade bollen i en hög bana mot sitt egna mål. Filip Helander lyckades blockera både målvakt och försvare så att hemåtnicken gick in i eget mål och 1-0 till Malmö. Ett ytterst märkligt mål.  Rikard Norling valde att inte göra några byten i paus utan gav samma elva som startade matchen nytt förtroende.Med ett mål insläppt tvingades Syrianska vika av från sin matchplan för att istället försöka gå på anfall genom att passa sig igenom MFF. Bortalaget visade sig vara allt för skickligt i sitt försvarsarbete och istället tilläts MFF att få mer yta i sina anfallsspel när Syrianska försökte gå upp i banan. Redan fem minuter in på den andra halvleken drev Miiko Albornoz tillsammans med Hamad upp bollen på sin högerkant innan de spelade in bollen centralt till Erik Friberg som perfekt spelade ut bollen till en fri Simon Thern på vänsterkanten. Thern avancerade in mot mitten av banan för att få samma läge som han hade i första halvlek men denna gången gjorde han inga misstag. Med en perfekt böj på skotten skruvade Thern bollen över Miller i Syrianskamålet och 2-0 till MFF. Klassmål! Efter målet tappade hemmalaget självförtroende och resten av halvleken bjöd inte på någon större fotboll. Varken från hemmalaget eller bortalaget. MFF kunde relativt enkelt spela av matchen och räkna in 3 viktiga poäng samtidigt som debutanten Robin Olsen fick hålla nollan. – Det var väl en stabil och bra laginsats från start till mål, berättade Rikard Norling för Cmore

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners