Hansa Rostock – Malmö FF

Tid: 2007-07-27 20:00, Plats:Kühlungsborn, Resultat: 1-0

MFF förlorade träningsmatchen mot Hansa Rostock med uddamålet, men Sören Åkeby är nöjd med insatsen från sitt lag.
– Vi gör en riktigt bra match. Vi tog med oss det som var bra mot Djurgården, och allt fler pusselbitar börjar komma på rätt plats.

Tilldragelserna i matchen finns att rekapitulera i Himmelrikets direktrapportering, som vittnar om ett tydligt spelövertag för Hansa Rostock genom större delen av matchen. Hansa tog också ledningen i 64:e minuten – men MFF saknade inte chanser. I första halvlek sköt Jonatan Johansson en boll i stolpen och i slutet av matchen kom två heta lägen: först Ofere som spelades helt fri med målvakten, sedan Guillermo Molins (inbytt) som nickade tätt över ribban.

Efter matchen är Sören Åkeby – väldigt nöjd:
– Vi gör en riktigt bra match. Vi tog med oss det som var bra mot Djurgården, fler pusselbitar börjar komma på rätt plats tycker jag. Det är små saker som gör att det ser bättre ut. Vi är aggressiva och jobbar bra på plan, och när vi har aggressiviteten bjuder vi inte på så mycket ytor, och när spelarna har självförtroende tar de extra steg.

Sören fortsätter:
– De kanske hade lite mer boll, men bara en riktig målchans förutom målet, medan vi har en del chanser. Vi har en boll i stolpen i första halvlek och två jättechanser i andra, ett friläge och en nick över nära – med lite tur kunde vi ha gjort mål.

Hur bra var Hansa?
– Det är svårt att svara på. Det är ett stabilt lag och har en vecka kvar till seriepremiären, men de blir nog inget topplag i Bundesliga.

Efter matchen ville Sören i första hand framhålla hela lagets insats, men ofrnkomligen riktas förstås särskild nyfikenhet på provspelande Paulo Sérgio, som kom in efter paus och spelade andra halvlek som höger yttermittfältare.
– Han är en fin fotbollsspelare, bra med fötterna, har snabbheten. Han gör bra ifrån sig, även om han saknar den fulla fysiska formen. Men det han gör är bra.

Hur länge är han kvar, och när tar ni beslut om han är intressant som nyförvärv?
– Han åker hem nu, men vi tar en diskussion någon gång under de närmaste dagarna.

Sören Åkeby framstår fylld av tillförsikt om att hans lag är på rätt väg. Närmast väntar en rafflande bortamatch mot Hammarby onsdag kväll på Söderstadion.

/TC

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners