Stenungsunds IF – Malmö FF

Tid: 2007-05-01 17:00, Plats:Nösnäsvallen, Resultat: 0-11

Hemsidans Patrik Jandelin är på plats i Stenungsund. Han vittnar om ett pittoreskt litet samhälle precis vid havet. Det är 17 – 18 grader och lätt bris. Mycket folk är ute med sina segelbåtar och från bryggorna kan man räkna sjöstjärnor i tusental.

Nere i centrat vid hamnen påträffades Stenungsunds lag tidigare under dagen. De värmde upp på Bellas kök & bar tillsammans med några MFF-supportar.

Idrottsplatsen är fin med riktig läktare, (till och med pressläktare). Det syns alltså att laget spelat i de högre divisionerna.

70-100 MFF:are är på plats av totalt ca 500 åskådare som så här långt passerat grindarna.

MFF ställer upp med det lag som deklarerades under gårdagen. Den enda truppförändringen är att Philip Milenkovic utgått och ersatts av Erdin Demir.

Lagen entrar planen. MFF i himmelsblått. Stenungsund i helrött.

2 minuten
Svepande inlägg från Ulrich som Ofere skarvar i mål. 0-1 efter 1.25.

5 minuten
Junior genomför ett dribblingnummer och faller i straffområdet. Ingen åtgärd från domaren dock, och hans beslut troligen är korrekt.

9 minuten
0-2. Pode får i halvliggande position på ett volleyskott på inlägg från Jocke Nilsson som tar sig förbi Stenungsunds målvakt.

MFF övertygar. Laget har ett enormt bollinnehav. Framför allt avancerar man framgångsrikt på högerkanten. Dominansen är stor precis som den borde när det skiljer fyra divisioner.

20 minuten
Dominansen håller i sig. Det är mycket avslut, mycket skott utifrån. Stenungsund har ännu inte varit inne i MFF:s straffområde.
Det står 6-0 i hörnor till MFF. Mycket av spelet är förlagt till högerkanten. Vänsterkanten gapar tom. Någon gång når svepande bollar ut mot Pode som kan komma med fart.

23 minuten
0-3. Junior tar emot bollen går mellan två backar och avslutar med ett distinkt skott till vänster om målvakten.

29 minuten
Inlägg från Ulrich som når fram till Junior som nickar stenhårt men rätt på målvakten.

31 minuten
Stenungsund får sin första hörna. Bra hörna som Håkan tippar till ny hörna. Den andra hörnan blir dock ofarlig.

I övrigt kan sägas att matchbilden är oförändrad. Stort himmelsblått övertag med andra ord. Och fortsatt mycket spel på högerkanten med stora ytor på vänsterkanten som resultat.

39 minuten
Tempot har mattats av något. Junior och Pode har haft varsitt skott på mål. Stenungsund fortfarande inget avslut på mål.

Någon undrar kanske hur det går för Johan Andersson? Han har skött sig fullt godkänt. Har ganska mycket boll som han fördelar fint. Kanske att man hade kunnat önska lite mer mod och egna initiativ.

42 minuten
0-4. När man talar om trollen. Johan Andersson bryter igenom efter väggspel med Junior och avslutar säkert i mål.

45 minuten
Första halvlek slutar 0-4. Hemsidan återkommer med information om eventuella byten.

Inga byten i halvlek. Publiksiffran har offentliggjorts – 1135 betalande (troligen 1300-1400 med alla icke betalande ungdomar).

49 minuten
0-5. Junior slår ett inlägg som Ofere möter med pannan och det innebär alltså femte målet för dagen.

Malmö FF har öppnat starkt. Johan Andersson är kreativ och initiativrik, verkar ha fått en push av sitt mål.

Jandelin vill också ge en liten eloge till Stenungsunds blott 16-årige anfallare Robin Söder. Mycket duktig med tanke på motståndet.

53 minuten
Byte. Ola Toivonen in Daniel Andersson ut. Jocke Nilsson går in centralt och Toivonen tar Jockes plats till höger.

60 minuten
0-6. Junior skruvar en hörna direkt i mål. Hörnan föranleddes av ett vackart samarbete mellan Johan Andersson och Toivonen där Toivonens skott ändrade riktning på en Stenungsundsspelare och gick ribba ut.

63 minuten
Junior går ut efter ännu en bländande insats. Måtte brassen vara lika taggad mot Hammarby som han har varit i de två senaste matcherna. Guillermo Molins kommer in.

66 minuten
0-7. Ofere. Ofere bryter igenom försvarslinjen, hakas upp, domaren sätter pipan till munnen men kan avvaktande se hur Edward lyckas trycka bollen i mål trots obalans.

67 minuten
Ofere får på ett klockrent skott i stolpen.

70 minuten
Byte. Pode går ut och Erdin Demir ersätter. Minuten tidigare skulle troligen Stenungsund haft straff men domaren valde att fria.

73 minuten
0-8. Inlägg från högerkanten av Ulrich (vem annars?) där Toivonen kommer igenom helt fri och kan sätta pannan till och vinkla in bollen i mål.

79 minuten
Riktigt farligt skott utifrån av Ulrich.

81 minuten
0-9. Molins spelar elegant fram Ofere efter att ha dribblat av tre försvarare. Ofere kan enkelt bredsida in bollen i mål. Hans fjärde mål för dagen.

83 minuten
0-10. Johan Andersson tar emot en boll med ryggen mot mål och vänder om i samma rörelse varefter han avslutar med ett pressat skott förbi målvakten.

En rolig detalj. Resultattavlan består av två skruvar på en vägg där man hänger upp siffrorna. När nu MFF nått tvåsiffrigt får en funktionär stå och hålla den tredje skylten.

88 minuten
0-11. Toivonen avslutar distinkt, tjusigt framspelad av Molins.

90 minuten
Matchen slutar 0-11. Hemsidan återkommer med kommentarer och annan matnyttig info under kvällen.

Den som intresserar sig för statistik ska veta att dagens match har ett historiskt stänk över sig.

Senast MFF vann med så här stora siffror i en tävlingsmatch inom landets gränser var för 58 år sedan då Jönköping besegrades med 12-0 (490526).