Ystads IF – Malmö FF

Tid: 2005-07-12 20:30, Plats:Ystads IP, Resultat: 0-5

I en småtrevlig match inför mer än 2000 åskådare (1532 betalande) vann Malmö FF träningsmatchen mot Ystads IF FF.

Trots att det var en tryckande värme och upplagt för ”semesterfotboll” så var det ändå en match av värde för Malmö FF. Tempot var förvånadsvärt högt och det skapades massor av målchanser. Afonso och Jesper Bech fick chansen att spela ihop i 90 minuter och nästan alla friska spelare fick cjhansen att vis upp sig.

Som vanligt i matcher av den här karaktären så stretar det ”sämre” laget emot bra men ju längre tid matchen lider desto mer tillbakapressat blir man och så även idag.

Första halvlek står Ystad upp bra men 2-0-ledningen är i underkant. Ystads utmärkta målvakt Magnus Ringdahl gör en hel del svettiga räddningar och håller siffrorna nere. Ystad har dessutom ett par fina lägen att göra mål.

I andra halvlek ökar Malmö FF:s press och det är spel mot ett mål. Under 45 minuter räknar jag till två rejäla anfall från Ystads sida.

Malmö FF har som sagt mycket mål och 5-0 är ett normalt resultat. Det som däremot var bra är att man skapar många målchanser och får en möjlighet att öva både passningskombinationer, inlägg och avslut i matchliknande situationer.

Att Afonso sätter en frispark i krysset är roligt för publiken men Jesper Bechs premiärmål var desto viktigare. Efter att ha missat ett par chanser, bland annat en stolpträff, så får han äntligen sätta bollen i mål och jag tror att det gör honom gott inför framtiden.

Tom Prahl om matchen
”Vi visar bra ambitioner under matchen. Vi visste att vi skulle ha mycket boll men det var bra att se att vi jobbar alltmer i djupled och sidled. Vi måste bli tydligare i våra löpningar och bättra på kvaliten i våra iblägg. Marcus Podes inhopp är bra och det är viktígt att Afonso och Jesper Bech får spela ihop. Jesper börjar och avslutar matchen bra. Afonso gör ett snyggt mål men jag vill ha se fler avslut även i matchsituationer. Det är en bra match med relativt högt tempo och fem mål är godkänt”


/Patrik Jandelin


*Asper har skadat ett finger och avstod kvällens match. Det troliga är dock att han står på Söndag

*Brassen Thiago Quirino sades träna med U-laget ikväll i Ystad innan matchen mellan Ystads IF FF och Malmö FF. Allt enligt ”säkra” källor som det brukar heta. Dock visade sig att det var en helt annan spelare nämligen David Eto´o lillebror till världsspelaren Samuel Eto´o.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners