BK Häcken – Malmö FF

Tid: 2005-06-30 21:00, Plats:Rambergsvallen, Resultat: 0-0

Noll noll efter full tid. Noll noll efter förlängning. Därmed straffsparksavgörande av cupmatchen mellan Häcken och MFF på Rambergsvallen och förlust med 4-3.

Rapporterna från Rambergsvallen och cupmötet mellan Häcken och MFF är entydiga: geistlöst och andefattigt från bägge lagen i deras andra möte på fyra dagar. Ett avancemang till kvartsfinal i Svenska cupen lyckades alltså inte frammana några extraordinära insatser från någondera part.

– Jag vet inte varför det blir så, båda lagen gick på trefjärdedelsfart och det var knappt några målchanser, sa Tom Prahl till Sydsvenskan efter matchen.

En första halvlek utan några heta målchanser – om man undantar en boll i mål av Häcken avblåst för frispark MFF – följdes av en andra som inte tycktes bli mycket bättre. I 55:e minuten bytte Hasse Mattisson av Olof Persson, närmast föranlett av måndagens match mot HBK, då Olof är avstängd: Höiland tog klivet in som mittback, Hasse högerback. I 63:e minuten tvingade en bra frispark av Afonso Häcken-målvakten till en vass räddning, minuten efter bytte Begrang Safari av Andreas Yngvesson, varpå Yksel tog steget ner från anfallet till förmån för Behrang. I 73:e minuten dags för Thomas Olsson att ge plats för Marcus Pode, Chanko in på mitten.

Sista tolv minuterna klart övertag för Häcken med en rensad boll på mållinjen av Hasse Matisson och två frilägesparader av Asper…
Med fem minuter kvar tvingades Behrang Safari lämna plan skadad efter en hård duell med Dixon. Det innebar att MFF fick klara återstående minuter plus hela den följande förlängningen med 10 man.

Andra förlängningshalvan bjöd på en prakträddning av Asper och en boll i ribban av Afonso, men vid 120 minuter spelade var ställningen fortfarande 0-0.