Odense BK – Malmö FF

Tid: 2005-02-24 21:35, Plats:Odense, Resultat: 1-2

MFF besegrade OB med 2-1 och är klara för andra omgången av Royal League, efter tidig straff, fixad av Afonso, slagen av Skoog samt 2-0 av Markus Rosenberg med dryga kvarten kvar.

Dagens MFF-lag hyllar sina föregångare och föreningens födelse och historia genom att spela och vinna på Malmö FF:s 95-årsdag. Samt skrapar in en två miljoner spänn och säkrar intressanta och nyttiga marsmatcher i fortsättningen av Royal League. Värdigt, härligt!

Tom Prahl
”Det är klart att vi är jättenöjda med att vi klarade det här. Det såg kärvt ut när vi avslutade höstsäsongen med tre poäng och två rätt så taskiga matcher mot HBK och Brann. Ni har vi vunnit tre raka och bara släppt in ett mål som kom i den 88 minuten. Men den här matchen var ju en annan match än snömatchen mot Brann och grusmatchen mot HBK. Det blev högre tempo och en bana som tillät bättre fotboll och OB är ju ett duktigt hemmalag så vi fick verkligen kriga för det här. Jag vill inte säga att vi är illa ute men i början på andra halvlek har de ett hyfsat tryck på oss som vi sedan slingrade oss ur. Segern var aldrig riktigt hotad tycker jag. VI är nöjda med att vi vinner gruppen och att vi fortsätter på den inslagna vägen.”

Nedan följer live-referatet från matchen från slut till början… så, skrolla nerifrån och upp för att följa matchen!

– – – -
Matchen slut.
– – – -
3 minuters stopptid
OB kommer fram i en vass målchans, men Lee Baxter gör ännu en kanonräddning. OB har också ett skott utanför.
– – – -
87 min
Direkt efter målet gör MFF ett byte:
Niklas Skoog ut – Samuel Barlay in.
– – – -
87 min
2-1. En lång, svepande boll från OB:s vänsterkant går över alla bort till en ensam OB-spelare i bortre delen av straffområdet. Han hinner måtta och krutar på ett skott som går stolpe in (otagbart…).
– – – -
74 min
Två byten MFF:
Afonso ut – Andreas Yngvesson in
Lolo Chanko ut – Joakim Nilsson in.
– – – -
73 min
2-0 till MFF!!! En djupledsboll når Markus Rosenberg, in i straffområdet från höger en halvmeter före förföljande back. Och han skjuter ett skott in till vänster, i bortre delen av målet. OB-målvakten försöker dyka, men hinner inte, bollen går under honom.
– – – -
72 min
MFF är tillbaka i matchen, har skapat ett par halvchanser medan oB inte haft något alls.
– – – -
65 min
OB:s anstormning har bedarrat, MFF har varit upp med en del möjligheter, men slarv och oskärpa har utmärkt många passningsögonblick.
– – – -
56 min
OB-spelarna verkar ha fått höra ett och annat i pausen, för de har kommit in på plan lite som ett annat lag. Danskarna har etablerat ett tryck, MFF får försvara sig – och ser lite sega ut för närvarande.
– – – -
53 min
Skott stolpe ut för OB…
– – – -
48 min
En OB-spelare kommer helt fri, men ännu en gång står Lee Baxter för ett bra ingripande.
– – – -
46 min
Andra halvlek är igång, inga byten i MFF.
– – – -
P a u s
– – – -
41 min
Frispark från vänster OB, ny språngnick, ny bra räddning av Baxter.
– – – -
40 min
varning till niklas Skoog, för att ha sparkat ner en OB-spelare just i färd med att starta en kontring…
– – – -
39 min
Lolo Chanko kastar in från högerkanten, till Markus Rosenberg – som bjuder på stor fotbollskonst. Klackar med sig bollen och rycker mellan/genom två gubbar och är ensam med målvakten in i straffområdet från höger. Får på ett hårt skott, som OB-keepern reflexräddar till hörna. Het målchans, vacker prestation!
– – – -
34 min
Ett OB-inkast på vänsterkanten blir till ett inlägg, där en dansk är först med en hård språngnick – men Lee Baxter gör en kanonräddning!
– – – -
30 min
En fotbollsmatch med för närvarande ganska låg kvalitet; många snedsparkar och felpass, onödigt stressat passningsspel från bägge lagen… men fortsatt jämnt. Tendensen: MFF återtar lie av det inledande kommandot på mitten.

– – – -
22 min
Niklas Skoog göe ett lobbförsök, men OB-målvakten står välpacerad.
– – – -
22 min
OB:s bästa möjlighet så här långt, ett bra skott utifrån boxas av Baxter, returen i burgaveln.
– – – -
21 min
OB har kommit in i matchen, som nu är öppnare med möjligheter skapade åt bägge håll. Några hörnor till åt bägge lagen, men inget tryck åt endera hållet.
– – – –
10 min
MFF har tagit kontrollen över mittfältet och försöker skapa chanser. Några offsideavblåsningar på MFF-spelare. En hörna till OB efter anfall på MFF:s högerkant, men än så länge har Olof Persson och Peter Abelsson rensat vad som kommit.
– – – -
4 min
Niklas Skoog sätter straffen, till vänster. Målvakten går rätt men når inte. 1-0 till MFF och smakstart på matchen!
– – – –
3 min
Afonso Alves bryter in från kanten i tredje minuten, lurar två man och fälls: straff.
– – – – -
MFF-supportrarna fick spelarna att känna sig hemma borta genom att veckla ut en banderoll med ”Grattis på 95-årsdagen”!

Inga problem med väder eller plan, bra laddning för laget och supportrar som sjunger ”Vi gratulerar”. Mattias Asper blev dock kvar förkyld i Sverige, så Lee Baxter får chansen i MFF:s startuppställning.

Laget:

Lee Baxter – Hasse Mattisson, Peter Abelsson, Olof Persson, Joseph Elanga – Lolo Chanko, Thomas Olsson, Daniel Andersson, Afonso Alves – Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

Bänken: Joakim Moberg (inkallad från IFK Malmö…), Glenn Holgersson, Behrang Safari, Joakim Nilsson, Andreas Yngvesson, Samuel Barlay, Marcus Pode.

Odense igår: snöstorm med 20 centimeter vitt.
Odense Stadion ikväll: inte en snöflinga och en – för årstiden – hundraprocentig plan.

MFF anlände till Odense C:a 14:30, käkade lunch och vilade på ett hotell, förberedleserna har varit de bästa och de yttre förutsättningarna ser alltså ut att bli likadana. För närvarande uppehåll, lite blåst och kring noll grader.

Cirka 2000 danska åskådare väntas, medan uppskattnings 250 blådårar korsat sund och bält och redan håller igång på läktaren, bland annat genom att gratta sin förening på födelsedagen.

Avdelningen ”visa inställning innan avspark”: en man värmer upp i kortbyxor – Daniel Andersson.