Örebro SK – Malmö FF

Tid: 2004-05-20 19:00, Plats:Eyravallen, Resultat: 2-1

Tom Prahl efter matchen:

”Efter 1-0 trodde jag att vi skulle få det där flytet som vi behöver efter vår uppförsbacke i maj, men vi somnar in och släpper till 1-1. Jag tycker också att vi börjar andra halvlek hyfsat, men så står vi på nytt och drömmer och så är det 2-1. Örebro vinner inte oförtjänt, men jag är besviken över att vi inte får ut mer spel ur vårt lag. Örebro jobbar och har bra fart och flyt, medan vi inte ser hundraprocentigt engagerade ut.”


Spelmässigt en relativt jämn match, där bägge lagen skapade en del chanser men där Örebros genomgående var vassare. ÖSK gjorde också två spelmål, medan MFF:s mål kom på straff. Mer information kommer senare, följ tills vidare matchförloppet från hemsidans direktrapportering, nedan.

1′ Patrik Andersson vinner slantsinglingen och väljer att ge MFF vinden och solen i ryggen i första halvlek.

4′ Ett högerinlägg från ÖSK:s Axel Kjell når Ricardo Costa, som fri framör Asper nickar in bollen – men avblåses för offside.

14′ Frispark MFF och Afonso får på ett bra skott, som tvingar ÖSK-målvakten att sträcka sig ordentligt.

15′ Efter en kvarts spel ett visst övertag för MFF, med vindens benägna bistånd. ”Kom till avslut grabbar!” manade Patrik Andersson innan match, och fyra skott har avlossats så här långt. Niklas skoog har börjat piggt på sin gamla hemmaplan. ÖSK är inte ofarligt, särskilt Ricardo Costa sätter press på MFF-försvaret.

30′ Med halvtimmen spelad har spelet jämnat ut sig och några halvchanser åstadkommits åt bägge hållen, men inget riktigt farligt – 0-0 är ett rimligt facit så här långt. MFF har fått igång ett bra bolltempo, rörligheten finns, men passningsspelet kan bli bättre. Örebro tycks ha bestämt sig för att vänsterkanten är MFF:s svaga länk. De har dragit upp alla sina anfall på sin högerkant med Furuseth-Olsen utanför och Costa innanför Glenn Holgersson.

43′ Niklas Skoog fälls i straffområdet, domraen blåser straff. Niklas tar den själv och ger MFF ledningen, 1-0.

43′-44′ Nästan direkt efter målet startar ÖSK ett snabbt anfall, igen på högerkanten. Robert Mambo Mumbo avancerar inåt straffområdet, Asper satsar på att gå ut och göra sig stor, Mambo Mumbo chippar bollen över honom. 1-1.

45′ Varning på Lolo Chanko efter en fällning.

45′ Matchen blixtrar till de sista minuterna innan paus, ett mål tillvardera laget. Annars inga chanser under kvart tre.

46′ Inga byten i paus.

48′ ÖSK:s 19 fri framför Asper, men får inte kontroll på bollen och Asper plockar.

49′ Frispark Glenn Holgersson.

60′ 2-1 till Örebro, Fredrik Nordback skott förbi Asper på passning snett inåt bakåt från vänster av Furuseth-Olsen. Anmärkningsvärt är att Örebeo nu uteslutande anfaller på sin VÄNSTER-kant, alltså på Daniel Majstorovics sida. ÖSK har haft de vassaste chanserna såhär långt i andra och ställningen är rättvis. MFF har fortsatta problem med anfallsspelet. Niklas Skoog skapar en del, men på egen hand. Chanko är framgångsrik från sin kantposition, utmanar, slår inlägg.

67′ MFF:s första byte: Jon Jönsson ut, Thomas Olsson in. Andreas Yngvesson hade ett bra skott strax innan.

75′ Minuterna trillar på, ställningen oförändrad. Men MFF skapar chanser och möjligheter: thomas Olsson en djupledslöpning med avslut, Skoog skott, Yngesson skott. Örebro har emellertid inte dragit sig tillbaka, utan fortsätter anfalla. Publik: 3 586.

79′ Andreas Yngvesson ut, Darko Lukanovic in.

90′ Matchen slut, Örebro vinner med 2-1. Sista tio lyckades MFF inte skapa fler chanser.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners