Malmö FF – BK Häcken

Tid: 2004-03-27 15:00, Plats:Rosengårds IP, Resultat: 1-1

Tom Prahl:
”Vi spelar bra de första 20 minuterna och deras målvakt gör ett par bra räddningar Sedan blev vi passiva rätt så snabbt både på mitten och hamnade i lite tokiga positioner även i backlinjen. Vi tappade rytmen, slog bort oerhört många passningar och hade nästan inget djupledsspel alls. Vi var tillbaka i det grötiga och smånätta som vi haft tidigare och på en plan som denna så får vi omställningar snabbt mot oss. Så var det även i inledningen på andra halvlek därför gick vi över och spelade mer 4-4-2. Tyckte att vi stängde till ytorna bättre och i alla fall fick ett bättre djupledsspel men inte så pass som vi önskar att se. Vi får ta ett snack med spelarna. Deras synpunkter är också viktiga. Vi har nu spelat 3-5-2 i nästan sex matcher så vi har underlag att utvärdera det. Det finns inget system som är fulländat. jag ser det som en fördel att vi nu provat på två spelsystem och att spelarna vet sina roller i de olika systemen. Det innebär en fördel att kunna byta om man ser att det ena går i stå även under matcherna. Oavsett vilket system så måste man göra sin uppgift både försvarsmässigt och anfallsmässigt och klara av ett passningsspel. Ambitionen föll lite efter hand som vi blev passiva. Bytena i paus var förutbestämda. Träningsmatcher är träningsmatcher och vi måste prestera mer om vi skall kunna leva upp till de förväntningar som finns på laget. Vi borde göra det enklare för oss. Det känns som om vissa spelare överarbetar och vill göra något extra istället för att låta bollen göra jobbet. Men jag har varit i den här situationen förr att man står med pannan i djupa veck innan premiären. Nu samlar vi ihop oss och bestämmer vilka som skall spela mot Hammarby, jag skall upp och se deras match mot Rosenborg imorgon.”


Kommentarer:
Rosengård IP firade 30-årsjunbileum med träningsmatchen Malmö FF- Häcken i mars i duggregn. Inte speciellt mycket pengar i den jubileumsbudgeten kan tänka.

Trodde ett tag att korvvagnen tagit fyr men det var de på träningsmatcher nu obligatoriska, stämningshöjande bengalerna istället.

Häcken måste ha känt sig hemma. Ett brunt plåttak över sittplatsläktaren och man har Rambergsvallen.
Dock lite för mycket publik.

Resultattavlan vägrade att ändra Malmös nolla till en etta. Han var väl gul som skötte den.

Reklamskyltar på turkiska och arabiska. Folksam tar seden dit de kommer.

I Sveriges invandrartätaste stadsdel spelar man Edward Perssonmelodier i en timme innan match.

/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners