Malmö FF – Kalmar FF

Tid: 2004-03-24 16:00, Plats:Hästhagens IP, Resultat: 5-0

Det blev rena ketchupeffekten mot Kalmar FF. Efter en rätt händelsefattig första halvlek så fullkomligt exploderade det i andra. Kalmar orkade inte stå emot och slutresultatet skrevs till 5-0. Kanske var det Prahls ”gyllene triangel” vi såg början av idag. Igor Sypniewskis uppvärmning inför andra halvlek möttes av stående ovationer.

Tom Prahl om matchen
”Så här är fotboll. Man spelar inte ut något lag i Allsvenskan utan ofta avgörs matcher efter 50-60 minuter. Det är klart att det som händer i andra halvlek är ju väldigt positivt. Många som kommer in och gör bra ifrån sig. Vi gör fem byten i pausen och Kalmar kör på så det är klart att de var kanske lite trötta men hos oss var det många vi spelade som vi hoppats på . Våra tre mittfältare är jättebra. Jon gör en strålande match och vann det mesta i luften och fick spelet att gå på rätt planhalva. Thomas är väldigt klok med sina långa fina passningar och Afonso sätter många passningar som är väldigt distingta och bra. Detta öppnade upp för oss. Tänker man på att man gör fem mål i en halvlek så är det vår bästa halvlek så här långt i år. Kul att vi kan hålla nollan. Joakim Moberg gör bra ifrån sig. Vi skall inte övervärdera detta men det känns skönt. Perfekt att kunna visa upp det inför så här mycket folk också. Igor är med där framme och får göra mål. Hoppas att han stärks ännu mer av målet och stödet från publiken. Niklas Skoogs avslutningar är ju fenomenala när ytorna öppnas upp som det gör på slutet. Han spelar ett spel med små marginaler och första sextio är det mycket som studsar fel men när det fungerar är det jätteroligt att se. Vi hoppas ju att samarbetet i den ”gyllene triangeln” skall bli bra. Vem som sedan skall ingå i den får vi se men Afonso och Niklas ligger ju bra till.Sedan skall vi ha en till som är riktigt het. Det är bara att visa att man vill vara med.”Kommentarer
Fler än 3000 åskådare på en träningsmatch mot Kalmar i mars, en onsdag klockan 15.00
Helt okej.

Huvudläktaren rymmer cirka 3000 personer. Låt sig att den inte var riktigt full i kanterna men lägg till de hundratals som stod på andra sidan och 3200 är en realistisk publiksiffra.

Hästhagens IP- för några år sedan ett seriöst alternativ till en ombyggnad av Malmö IP. Ja herregud som förutsättningarna kan ändras snabbt.

HIF:s tränare Peter Swärdh stod och mös i pausen efter 0-0. Hoppas han såg andra halvlek också

3000 namnunderskrifter, jubel vid uppvärmningen och ”Igor, Igor, Igor” skanderandes efter målet.
Hoppas han känner stödet.

Kalmar FF:s bästa chans var när Majstorovic stod i målet och rensade bort en hörna genom att nicka ribba och ut.

Skjuta upp raketer i taket så att de studsar ner och exploderar bredvid dig. Smart!

Samuel Barlay satt på läktaren. Undrar hur han summerar sitt första dygn i Malmö?

Kommer det 5000 på lördag nu?/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners