FC Nordsjälland – Malmö FF

Tid: 2004-02-28 14:30, Plats:Farum, Resultat: 0-0

Så stod han då där, iklädd MFF-tröja och kaptensbindel på armen, Patrik Andersson. Solen sken och alla MFF-supportrar var övertygade om att Malmö FF inte skulle släppa in något mål. Det gjorde man inte heller. Dessvärre gjordes inga framåt heller. Matchen slutade 0-0 och det är naturligtvis inte så upphetsande men positivt var att de svackor man haft i tidigare matcher var borta. Malmö FF spelade stabilt hela matchen utan att skapa de där riktigt heta målchanserna. Patrik då? Han infriade allas förväntningar de 45 minuter han spelade.

Tom Prahl:
”Patriks halvlek var precis så som jag förväntat mig. Han står rätt, gör inga fel och hamnar inte i några svårigheter. Han motsvarar de förväntningar och krav man kan ha på honom. Han och Daniel spelar bra ihop. Nu sköter Patrik snacket och då kan Daniel koncentrera sig på sin egen uppgift och det kan han ha stor nytta av. Patrik hördes och det är jättebra. I spelet för övrigt så finns ambitionerna men vi slarvar och har dålig kvalité i många passningar. Vi avslutar båda halvlekarna bra och då hängde det ett mål i luften men vi skapar totalt sett för lite målchanser. Det kommer att bli mer stabilt och gediget men vi måste ha tålamod”


Kommentarer:
Att Patrik Andersson bar tröja nr 14 av fjorårets modell. Av någon anledning tycks fjorårets nr 18 försvunnit.

Att alla MFF-supportrar fick kollektiv andnöd då Patrik efter en närkamp låg kvar stilla på konstgräset och tog sig mot huvudet. Trettio sekunder senare reste sig Patrik upp och alla kunde börja andas igen.

Att vissa MFF-supportrar försök att med hjälp av charm(?) påverka den kvinnliga
linjedomaren inte lyckades speciellt bra.

Att Malmö FF fick tre gula kort och FC Nordsjälland inga alls inte speglar matchbilden

Marcus Pode kom in i slutet. Ännu en ung lovande talang. Tom Prahls omdöme ”Det där kommer att bli en bra man tror jag. Han har en självklar teknik och ett bra steg. Han har rättat till sin inställning så han är mycket intressant”.

Att danska fotbollssupportrar fullständigt struntar i träningsmatcher med undantaget FCK?
Vi får väl se på fredag.

Att någon i slutet av matchen sköt iväg en nödraket. Riktigt så dåligt var väl inte spelet grabbar?

/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners