AB Köpenhamn – Malmö FF

Tid: 2004-02-14 11:00, Plats:Farum, Resultat: 0-1

Tom Prahl:
”Det var bra för oss att vi fick vinna en match det gör gott för självförtroendet. Vi avslutade förra säsongen med två tunga förluster och vi har inlett med två förluster, även om vi visserligen slog stadslaget.När man spelar så dåligt som vi faktiskt gör idag så är det ändå viktigt att kunna vinna. Vi fick hålla nollan och det är positivt och det fanns i spelet kanske vissa saker att glädjas åt men totalt sett fungerar vi inte som en enhet ännu. Det är en hel del nya spelare idag både tre lärlingar och de nya Igor och Afonso och de har inte smält in ännu så det är ju de som är kvar från ifjor som får bära upp det idag.

Även om inte de heller gjorde en hundraprocentig insats så finns här ändå någon form av stabilitet i det. Vi får glädjas över segern och vi ser ju här hur vi skall kunna formera laget. En sådan här match, även om den är dålig, så får man vissa besked. Ibland är det kanske fler frågetecken än utropstecken. Afonso är svårplacerad. Var man bäst kan nyttja honom. Som central mittfältare så måste man kunna försvara, kunna vinna andrabollar och driva spelet inte bara vara bra framåt.

Vi får två skador idag och det är klart att jag helst av allt skulle vilja spela med en klar förstauppställning alla träningsmatcherna. Men så är ju inte verkligheten för någon tränare. Säsongen är lång och de som är skadade nu är kanske friska senare och vice versa. Vi vann idag och det var positivt. Sådant kan påverka spelare en hel del.

De unga spelarna gör vad man kan begära så det kan man inte säga något om. Att gå från ett U-lag till ett A-lag och den upphaussning det är kring laget så gör dom det bra. Johan Nilsson Guiomar har gjort två bra matcher som mittback och Behrang är lite ojämn men har vissa kvaliteer. Han är naturligtvis ingen färdig allsvensk spelare. Joakim Nilsson var inte lika aktiv idag som tidigare men där tycker jag det finns något.

Men det är ju mittfältet och anfallet som måste fungera. Våra forwards måste jobba ihop och de centrala mittfältarna måste vinna bollar och sätta igång spelet. Försvaret tycker jag fungerar även om det görs en del missar.”


Skador:
Jon Jönsson fick troligtvis en bristning i ljumsken. Han signalerade direkt att han behövde byta. I morgon skulle han åkt till Portugal för U21-landskamp. Av det blir det nu intet.

Hasse Mattisson fastnade och vred foten på träningen i torsdags. Han kände inget på träningen igår och inget på uppvärmningen innan matchen. Dock tog han det säkra före det osäkra och gick ut, förhoppningsvis i tid, när han började känna smärtor i baksidan av sitt vänstra knä.

AB:s hemsida


Noterbart:
Mattias Asper tillbaka gav noll insläppta mål

Cirka 150 personer på plats runt konstgräsplanen i Farum varav tio höll på AB.

Nästa gång vi spelar i Farum gör troligtvis Patrik Andersson comeback. De två korvgubbarna i pölsevagnen bredvid planen är förvarnade.

Behrang Safari- snacka om artistnamn

Rawes Lawan kom från Kvarnby IK till Malmö FF inför den här säsongen. Han har nu hunnit med att spela en B- och en U-match för himmelsblått och gjort mål i båda.

Hälsade på ex-MFF-aren Dejan Pavlovic. Han spelar i AB nu och satt på bänken- till B-matchen(!). Kom dock in tidigt i matchen och han med att göra mål på sitt gamla lag.

Billy Berntsson lämnar Malmö FF som bosman och är klar för Herfölge. Kontrakt till och med sommaren 2006

/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners