Enköpings SK FK – Malmö FF

Tid: 2003-10-05 17:00, Plats:Enavallen, Resultat: 0-1

MFF kunde lämna Enavallen med tre nya poäng i bagaget efter uddamålssegern 0-1 mot Enköping. Blått mål av Olof Persson på hörna efter 33 minuter.

MFF håller alltså pressen uppe på Djurgården, som måndag kväll ställs mot Gif Sundsvall borta.

Dagens seger gav poängen 46 till 48, och därmed har MFF med två omgångar kvar att spela förbättrat skörden mot ifjol, då säsongen slutade med 46 poäng.

Drygt 250 MFF-supportrar hade tagit sig till Enavallen. En arena som tagit över Vångavallens roll i Allsvenskan när det gäller tråk- och skräckarena. Malmö FF spelat två matcher där, en i Superettan och en i Allsvenskan. Båda med bedrövligt spel från MFF:s sida och endast ett mål på 180 minuter.

Tom Prahl:
”Vi kommer från en lång period med bra resultat och spel. Enköping kommer från 0-7 mot Hammarby och då tycker man så klart att man skall spela ut och göra en bra match men så är ju inte fotbollens och idrottens logik. Enköping är hetare än vad vi är första tjugo sedan jämnar vi ut men vi gör ju spelmässigt offensivt ingen bra match. Vi saknar väldigt mycket energi, löp och rörelse för att skapa det vi vill. Vi har en del målchanser men den här matchen hade vi nog förlorat i fjor. Nu vinner vi den tack vare en solid backlinje med Olof och Jon-Inge och så kan man också vinna slag på, genom att försvara sig väl. Vi vinner inte orättvist, matchen är jämn men jag vet inte om Enköping har någon riktigt farlig chans. Ijeh och senare Mackan skapar några så sett ur den synvinkeln så tycker jag det är OK men jag hade väntat mig lite mer spets i våra anfall. Men som sagt att vinna den här matchen på bortaplan och göra en medioker insats det får vi vara nöjda med. Man gör ju en sju-åtta bra matcher per säsong och de vinner man alltid, sedan gör man en sju-åtta medelmåttiga och de skall man helst också vinna och få poäng på. Vinner man en del av de här sämre matcherna då hamnar man rätt högt upp. Det gjorde vi idag utan att visa mycket mer än ett bra spel på sista tredjedelen och straffområdet. Mot en hetare motståndare så hade vi nog fått problem.”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners