Portadown FC – Malmö FF

Tid: 2003-08-28 21:30, Plats:Shamrock Park, Resultat: 0-2

Vädret i Portadown är helt ok. Solen skiner men det är lite kyligt.

Matchen började två minuter före utsatt tid.
Supportrar från bland annat Malmö, Enköping, Hofterup och Oxie på plats och MFF-sång dominerar luftrummet på Shamrock Park.40-50 MFF-supportrar försöker sjunga in sitt lag i UEFA-cupen.

(2 min)
Olof Persson får en smäll och tvingas lämna plan. Byte efter 5 minuter: Jon Jönsson in. Misstänkt foledsskada.

(5 min)
Två MFF-farligheter så här långt genom två skott, ett av Yngvesson strax utanför, ett av Rosenberg som Portadowns målvakt räddar bra.

(8 min)
Andreas Yngvesson varnas för filmning när han slänger sig/blir fälld precis utanför straffområdet.

(11 min)
Bra skott av Erik Johansson men målvakten räddar

(13 min)
Dubbelhörna för Portadown, inget farligt händer. Matchtendens så här långt: Portadown har en hel del boll, medan MFF tycks satsa på sin specialitet: kontringsspel och snabba avslut.

(17 min)
Bra målchans för MFF: Andreas Yngvesson spelar Peter Ijeh på kanten, Ijeh slår inlägg, Markus Rosenberg skjuter direktskott som målvakten räddar till hörna.

(19 min)
Hörna nummer tre för Portadown men även den resultatlös.

(26 min)
Markus Rosenberg fri med målvakten, men jagande back i bakhsorna lyckas haka upp honom lite i skottögonblicket och målvakten kan rädda.

(32 min)
Två rätt bra Portadown-nästan-frilägen, bägge efter att man lyckats väggspela sig genom MFF och gjort bort en inneback. Men – första skottet räddar Asper och andra går utanför. Portadown alltså inte alls oävet; även om MFF:s chanser varit vassare, verkar nordirländarna fast beslutna att inte göra en dålig match på hemmaplan.

I övrigt befinns cirka tio MFF-fans (om från Oxie eller Hofterup ännu oklart) dansande i bar överkropp i den kyliga kvällsluften

PAUS – nordirländska publiken ger sitt lag stående ovationer för att de stått upp bra så här långt.

(46 min)
Joseph Elanga har ersatt Andreas Yngvesson – med skadekänning – i paus.

(48 min)
Peter ijeh dribblar sig förbi ett par man och skjuter, målvakten kastar sig fram och tar bollen innan Rosenberg hinner slå in returen.

(60 min)
0-1! MFF tar ledningen – och ställningen är sammanlagt 5-0 i blå favör. Joesph Elanga slår inlägg, målvakten går ut men lyckas inte mota – och fältet är fritt för Peter Ijeh att slå in bollen i mål.

(62 min)
0-2! blir det bara två minuter efter ledningsmålet när Peter Ijeh får bollen fem meter utanför straffområdet – och drar till. Bollen i ribbans underkant, studsar ner bakom målvakten och upp i nättaket.

(75 min)
Malmö FF dominerar matchen. Portadown försöker men verkar tröttna efter hand för just nu händer det inte speciellt mycket.

(84 min)
Johan Guiomar Nilsson gör A-lagsdebut för MFF när han byter av Jon Jönsson. Jussi Nuorela tar steget upp på mittfältet, medan Johan spelar mittback.

(87 min)
Peter Ijeh är mycket nära att göra hattrick: han kommer fri med målvakten men är långt ner i banan och de tre bortgjorda backarna hinner ifatt. Men, han drar två av dem och skjuter, bollen precis utanför stolpen.

(93 min)
Domaren blåser av matchen och Malmö FF är vidare i UEFA-cupen. Den sportsliga hemmapubliken applåderar artigt Malmö FF. Spelarna beger sig bort till kurvan, där de himmelsblå supportrarna väntar, för att tacka för stödet. En stor eloge till de som tog sig till Nordirland för att stötta laget.

Tom Prahl:
”Resultatmässigt känns det braDet är skönt att vi är vidare. Tyvärr klarade vi oss inte utan skador. Olofs vristskada kan betyda att vi kan ha tre man borta i backlinjen på måndag. Vi börjar matchen hyggligt. De första 25 minuterna skapar vi en hel del chanser sedan faller vi tillbaks de sista 20 minuterna där vi faktiskt är direkt dåliga. Vi har ingen rörlighet och de hittar in till sina forwards med några bollar. Vi pratar om det i pausen och vi lyfter oss lite i andra halvlek. Det första målet är fint där både Joseph och Peter gör bra insatser. Andra är ett snyggt skott av Peter. Det påminner lite om det målet som Niklas gjorde i hemmamatchen mot Portadown. Vi skall vara nöjda med resultatet. 6-0 på två matcher mot ett utländskt lag är bra. Prestationerna idag är inte så mycket att orda om. Ingen spelare lyste precis. Asper är bra och backlinjen ok. De skapar nästan inga farliga målchanser på oss. Efter 4-0 går det inte att lura sig själv så vi får vara nöjda.”