Malmö FF – GIF Sundsvall

Tid: 2003-07-28 21:00, Plats:Malmö Stadion, Resultat: 2-2

Malmö FF har nu spelat sju matcher i rad i Allsvenskan utan förlust. Vi har fem vinster och två oavgjorda. Vi har gjort 15 mål och släppt in 4 och tagit 17 poäng av 21 möjliga

Vi har i år tagit sex poäng mot ”spöklagen” IF Elfsborg och och GIF Sundsvall. Ifjor tog vi en.

Niklas Skoog leder skytteligan med tre måls marginal. 13 mål är respekt!

Ifjor hade GIF Sundsvall fem skott på mål och gjorde två mål. I år samma visa!

Publiksnittet ligger på 17575 efter åtta omgångar. Högst någonsin!


Tom Prahl
”Jag hoppas ni inte tycker att vi svek publiken idag. Vi försökte så mycket vi kunde och tittar man på statistiken så borde vi naturligtvis vunnit den här matchen och framför allt borde vi inte släppt in två mål. Det var bittert. Vi gör en jättebra andra halvlek då vi verkligen trycker tillbaks dem och maler ner dem men de slinker ur greppet. De har fem skott på mål och det kan man naturligtvis göra två mål på men det var surt. Vi sa till killarna i pausen att slå in bollarna på Peter och Niklas istället för spela så rakt på djupled. Där var lite plats. Vi skulle försöka hitta vändningar med Jon och Hasse. Det blev lite bättre i andra halvlek men vi kan fortfarande plåga motståndarna ännu mer genom att spela ut centralt och komma ut på andra sidan med vändningar. Jag tycker att de allra flesta gör en bra insats idag men det är väldigt retfullt att tappa poäng när vi vänder matchen som mot Halmstad. Men så är fotboll och vi har massor av matcher kvar och det kommer att hända oerhört mycket ännu. Vi hade kanske behövt de här poängen idag men det vet vi inte förrän det är slut. Vi ser fram emot nästa match mot Landskrona och kan vi spela som vi gjorde i andra halvlek så tror jag vi får bra betalt för det ”


Patrick Walker:
”Vi förstod att vi skulle möta ett starkt Malmö FF med sex raka matcher utan förlust. Vi visste också att man var besvikna efter matchen mot Elfsborg och att man var taggade. Vi har jobbat hårt den här senaste veckan och en hel del av det vi tränat på fungerade idag. Vi mötte ett Malmö som är starkt i offensiven och vi har spelare som Kalle Ståhl och Hasse Berg, som varit bland de bästa under året, avstängda. Vi fick pussla om lite i laget och jag tycker vi gör en helt godkänd insats. Vi fick matchbilden dit vi ville och Malmös spelare blev lite frustrerade i första halvlek och tappade lite tråden i sitt spel och vi fick lite chanser och tog vara på en och kunde göra 1-0. Det var Wallerstedts förta mål för klubben. Det var ett utmärkt avslut och jag tycker han jobbar bra mot MFF:s mittbackar idag. Han höll i bollarna bra så vi kunde få upp mittfältet. Han kunde naturligtvis gjort det mer men var lite dåliga i passningsspelet uppe i banan och de var så aggressiva i sin press så vi fick inte så mycket tid att spela ut och genom mittfältet. Ett tag stormade rätt bar mot oss men moralen är bra i laget och vi stod emot och tog vara på den chans vi fick. Det var Tommy Bergersens klart bästa match i år. I det stora hela är vi väldigt nöjda i ett läge där vi är i stort behov av poäng men framför allt var vi intresserade av att se insatsen av spelarna. Att man visar lagmoral och attityd och det var tack vare det vi kunde ta med oss en poäng hem.”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners