Östers IF – Malmö FF

Tid: 2003-06-02 21:00, Plats:Värendsvallen, Resultat: 0-2

MFF tog sin första bortaseger, och det med ett besked som statistiken 22-4 i avslut och 14-4 i skott på mål skvallrar tydligare om än själva målprotokollet – de himmelsblå var verkligen totalt överlägsna på Värendsvallen.

Kristian Bergström tackade för förtroendet att spela från start på vänsterkanten med två målgivande passningar. Nummer ett kom fyra minuter innan paus – vackert inspel till Niklas Skoog, som ensam med målvakten fintade skott och sedan sköt i mål – nummer två fem efter, den senare en alldeles lysande framspelning till Andreas Yngvesson, som äntligen, äntligen fick näta, och det resolut.

Med undantag av en vass Asper-räddning och någon hörna kontrollerade MFF resten av matchen fullständigt, och laget kan lägga nittio solida minuter till handlingarna inför det lilla landkampsuppehållet i allsvenskan.

Stort tack till de över tusentalet supportrar som i mer än nittio minuter stöttade laget.Tom Prahl:
”Det var väl som fotbollsmatch ingen klassisk match men vi är nöjda och belåtna med att kunna vinna här uppe på Värendsvallen. Det är inte ofta man varit med om det. Det här trycket som finns på Malmö FF det återspeglas lite i spelet även om jag tycker att vi startar aggressivt och bra, vi tog tag i det och vi visste att Öster spelar ganska riskabelt på egen planhalva. Var vi bara tillräckligt aggressiva så skulle vi kunna stjäla bollen och det lyckades vi med framför allt vid 1-0 målet. Set som är bra idag är att vi inte släpper in något mål. Öster hotade oss aldrig riktigt och vi kunde säker gjort ytterligare något mål för det saknades absolut inte chanser. Jag tror att de här kommande fjorton dagarna som kommer när vi får träna på nytt och har den här segern med oss i bagaget kan vara värdefullt mentalt. Vi får lugn och ro så kan vi komma tillbaka efter det här uppehållet med ännu mer energi och fler spelare i bra form. Det är ingen glänsande föreställning vi bjuder på idag men det finns ett visst tryck på oss det skall inte glömma. Är vi bara med något så när då serien vänder så ror jag vi kan göra en bra säsong. Nu är vi med, inte i tabelltoppen, men på rätt sida av det streck som delar tabellen i en övre och en undre halva och det är värdefullt för oss.”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners