AIK – Malmö FF

Tid: 2003-05-26 21:00, Plats:Råsunda, Resultat: 2-0

MFF räckte inte till på Råsunda. Efter en jämn första halvlek med en straffsituation och två riktigt vassa blå chanser – men också några AIK-dito där Mattias Asper kunde noteras för en handfull riktigt bra ingripanden – tog AIK över en bit in i andra och ledningsmålet kändes inte ologiskt. Istället för kvittering snabb utökning, och efter en misslyckad MFF-forcering – skott i ribban av Skoog – tappades sug och tålamod trots att nästan 20 minuter återstod av matchen. Jon-Inge Höiland var den ende MFF:aren som lyckades mobilisera krafter, och det var inte långtifrån att hans energi räckt till åtminstone en reducering i matchens slutskede. Men nej.

Ett stort tack till de över femhundra supportrar som tagit sig till Råsunda för att stötta laget.

Tom Prahl:
”Första halvlek är godkänd, då står vi upp bra vid det här fysiska närkampsspelet och jag tycker att Hasse och Tomas håller den centrala mittfältsduellen jämn. Vi kommer upp med en hel del folk och skapar en del målchanser. Mattias räddar oss när det är kritiskt och vi går till halvtidspaus med noll-noll. Inte med mersmak men rättvist. Vi hoppas kliva vidare i andra halvlek men det är precis det vi inte gör. Dels ställer vi inte om tillräckligt snabbt när vi tappar boll så vi kommer inte hem med våra åtta spelare och hjälper forwards som man bör göra. Det betyder att vi ger bort en hel del ytor som de utnyttjar. Då blir vi tillbakapressade och när vi sedan skall börja spela så blir det för mycket långa bollar på forwards. Det är resultatet av att vi inte spelar tillräckligt snabbt och enkelt. Det innebär också att vi blir alldeles för stillastående längst fram. AIK bara kliver fram och kliver fram och blir modigare. När de analyserar sin match så är de nog väldigt nöjda. De tog kampen i fyrtiofem minuter och sedan malde de ner oss. Vi tog kampen i fyrtiofem och sviktade sedan i vårt uppträdande. AIK vinner rättvist och det är det jag är besviken över. Att vi inte står upp, ställer om snabbare utan blir stillastående. Men det fanns mycket som var bra i matchen också och det får vi ta med oss; Thomas Olssons debut, Höiland fortsätter att övertyga, mittbacksparet förutom när Daniel strular till det på slutet är bra. Mattias Asper gör en mycket bra insats. Vi har problem på de riktigt offensiva positionerna. Man är inte tillräckligt alert och aktiv, nyfiken och löpvillig utan accepterar att bli infångad alldeles för lätt. Man måste sticka innan bollen.”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners