Hammarby IF – Malmö FF

Tid: 2003-05-05 21:00, Plats:Söderstadion, Resultat: 2-1

MFF gjorde en riktigt bra första halvlek, och på Söderstadion spelades en fotbollsmatch som hade allt: högt tempo, intenstitet, vackra anfall, målchanser och tuff kamp – och det var de himmelsblå som glödde hetast, ville mest, var rättast på det. MFF tog också ledningen genom Markus Rosenberg, men det sista som hände innan paus var att Hammarby fick straff. Kennedy Bakircioglü satte den och MFF fick gå till pausvila med stänk av oro iögonvrån istället för odelad tillförsikt och råg i ryggen.

I andra halvlek hittade MFF inte tillbaka till sitt fina spel, och fick rytmen åtskilligt störd av en rad diskutabla domslut (bland annat blev Tom Prahl uppvisad på läktaren). Inte heller Hammarby presterade så mycket konstruktivt under första halvan av andra halvlek, det var mest kamp. Tills Hammarby fick sin andra straff, återigen slagen i mål av Kennedy Bakircioglü. Därefter tappade MFF till synes både geist och sug, och Hammarby kunde kontrollera matchen och spela hem tre poäng utan större besvär.

Niklas Skoog fick sin tredje varning och är avstängd i nästa match.

450 MFF-supportrar trängdes ihop på en sektion avsedd för 300 sittande. Men alla som kom till arenan släpptes in.

Tom Prahl blev för andra året i rad uppvisad på läktaren på Söderstadion.

Tom Prahl:
”Först vill jag gratulera Anders och Hammarby till segern. Jag tänker inte prata domare för det är rätt meningslöst utan konstaterar att vi gör en okej första halvlek. Till och med en ganska bra första halvlek till och med 1-1. Men vi är inte nöjda med vår andra halvlek. Vi har väl knappt ett skott på mål eller målchans. Vi har inte två-tre passningar i följd som går rätt. Det är inte mer än ett par spelare som får godkänt i andra halvlek och står upp. Tycker att Olof och Hasse står upp men annars är det alldeles för tamt. Man kliver framför och det är dåliga passningar så vi skall nog rannsaka oss. Sen är det klart att när det blir som det blev med konstiga varningar och straffar så kan det naturligtvis sätta ner mod och humör. Men det får ändå inte bli på det här viset att vi tappar linjer och struktur på det sättet. Vi fick en varning på Skoog som jag tycker är mest anmärkningsvärd. Bollen rullas i sidled och man hinner löpa ganska mycket under tiden bollen rullar så den varningen tycker jag är hård. Att få en spelare avstängd på det viset känns inte bra. Att en spelare kastar sig och filmar till sig en straff det är också tufft men det hör väl till. Likaså att en domare kan få ta ett felaktigt beslut men det var en hel del konstiga grejor idag i andra halvlek. Om det sedan är frustration över domaren eller Hammarby spelar väldigt bra eller vi själva inte har linje får framtiden utvisa. Det ser ut lite som i fjor och då kom vändningen efter att vi mött Hammarby borta och nu känns det lite som vi är i samma läge. Vi får välja väg antingen så tar vi oss samman allihop och reder ut detta så att vi spelar bättre fotboll och skapar fler målchanser eller så får kämpa i de lägre regionerna en längre tid om vi spelar som vi gjorde idag. Då blir det tufft att kriga till sig poäng.”

/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners