GIF Sundsvall – Malmö FF

Tid: 2003-04-27 19:30, Plats:Idrottsparken, Sundsvall, Resultat: 1-1

Tom Prahl:
”Den här starten vi fick var inte så himla trevlig men vi tuggade på och vi fick två av de önskemålen vi hade innan matchen med oss hem. Vi gjorde mål och vi tog poäng. Jag vet inte vem som låg närmast segern men det kändes som vi var lite hetare i andra halvlek och hade många klara chanser att avgöra matchen. Jag vet inte om Patrick Walker håller med mig men jag tyckte vi var lite hetare i andra halvlek. En viss besvikelse känner vi men samtidigt så tycker jag också att vi står upp bra och gör en ganska bra match och det är väl på det här viset vi måste gå vidare. Det som saknas nu är att vi inte gör spelmål. Det var längesedan vi gjorde ett spelmål men chanserna fanns idag och har sedan Göteborgsmatchen tilltagit. Det är bara en tidsfråga innan vi gör det. Gärna redan mot Hammarby på måndag. Det är en svårspelad bana och Sundsvall spelar ett spel som inbjuder till omställningar. Om man inte själv avslutar så går det fort i andra riktningen. Vi hadelagt mycket energi på att försöka förbereda oss så väl som möjligt rent taktiskt. Samtidigt så får man själv då också omställningar och bollen studsar lite hit och dit. Lite besviken är jag på att vi inte kunde avgöra detta. Det hade varit en bra seger för oss. Vi får försöka klämma Hammarby istället i nästa omgång. Jag tycker jussi Nourela gör en ånyo en bra match i backlinjen. Det är roligt att Hasse Mattissons vad håller. Våra forwards jobbar hårt. Nicklas har många intensioner. Det är det sista pricken över i:et som saknas för Niklas och Markus för att det skall bli bra. Yngvesson gick ut för att han var trött och jag tyckte att han började trampa vatten. Det var läge att byta. Chankos inhopp var också piggt tycker jag. Det är ju en mardröm för både spelaren och tränaren när man råkar ut för en sådan sak som Aspers ingripande. Den som lider mest är naturligtvis Mattias. Jag tycker dock att han spelar upp sig. Han gör en klanderfri andra halvlek då han ser stabil och rejäl ut. Det här kräver rejäl mental styrka att övervinna att efter första ingripandet så ligger bollen i mål efter att folk skrikit i ett par veckor att han skall in. Han växer i matchen och om vi inte håller på att påminna honom om det här så tror jag han glömmer det rätt så fort.”


Det var med blandade känslor man begav sig till Sundsvall. De två matcherna ifjor samt hotet om snöstorm gjorde att man var beredd på det värsta. Men farhågorna kom på skam. Sundsvall visade sig från sin bästa sida, trots isflak i vattnet utanför kusten, och bjöd på strålande sol. Visst blåste det men det reagerar man ju inte på som malmöbo.

En tredje aspekt var ju att Anders Frisk var tillbaka som rättsskipare i en MFF-match. För säkerhets skull 100 mil från Malmö och Bengt Madsen. Anders gjorde i stort sett en bra insats men man kommer inte ifrån att älskar att blåsa av spelet och visa gula kort i tid och otid.

GIF Sundsvalls supportrar, Patronerna, fick ifjor pris av Canal+ för sina tifoarrangemang. Igår bildade man en norsk, en svensk och en irländsk flagga av papper. På kanterna hade man stripes i Giffarnas färger och på innerplan stod man och viftade med 15 stora flaggor. Snyggt!

Apropå Patronerna så var de drivande i att man skulle hålla en tyst minut för de omkomna DIF-supportrarna innan matchen med motiveringen att ”vi tillhör samma fotbollsfamilj och det som hänt berör oss alla”. Starkt!

Trots det långa avståndet hade dryg sjuttio MFF-supportrar tagit sig till Sundsvall och de hördes en hel del eftersom övrig publik var märkligt tyst.

Yngvesson är fortfarande kung i Sundsvall. Han blir stoppad på stan av folk som vill prata med honom och när han igår blev utbytt fick han applåder och hemmaklacken sjöng hans namn. Måste kännas kul att kunna tacka både hemma- och bortafansen för stödet.

/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners