Malmö FF – Halmstads BK

Tid: 2003-03-23 13:00, Plats:Ellenborgs IP, Resultat: 0-1

I ett strålande solsken på ett överfullt Ellenborgs IP blev det en repris för sista omgången i fjorårets Allsvenska. Dock var matchbilden helt annorlunda än den 2 november.

Halmstads BK kom till Malmö med nitton raka matcher utan förlust. Det blev, med en hel del tur, en tjugonde. Även Jonas Thern erkände efter matchen att segern inte var rättvis.

Det blev tufft med mycket kamp och mindre skönspel. Malmö FF stod emot bra mot kanske Sveriges bästa mittfält. Thomas Olsson vred knät efter en halvtimmes spel och gick ut direkt och blev lindad. Jon Jönsson kom in och en sådan här match passar honom. Matchen var jämn fram till knappa halvtimmen återstod då Malmö FF tog över och dominerade matchbilden. Massor av chanser skapades men inga mål. För fjärde matchen i rad blev det inte bara förlust utan även mållöst. Ett fall framåt kan man nog kalla det ändå.

Ellenborgs IP satte ett svårslaget rekord. Publiken som lämnade idrottsplatsen räknades och antalet slutade på 2231. Utöver detta fanns det ett antal åskådare på kullar och tak utanför. Inte dåligt för en idrottsplats som bara skall rymma 700 personer. Men å andra sidan såg nog inte alla hela planen heller. Det kanske känns tjatigt men fotbollen är het i Malmö. Om två veckor är det premiär!

Hasse Borg:
”Det är 10-1 till oss i målchanser och det är synd att vi förlorar. Killarna gör en jättebra match. Det är svårt, det är tufft, det är tätt och vi har en uppsjö av målchanser en sådan här match. Vi lyckas inte sätta dit den och då brukar man åka dit på ett eget misstag. Det är typiskt att vi klyddar med bollen och passar fel. Det är synd men jag hoppas killarna tar matchen på rätt sätt. Det är aldrig kul att förlora men jag är inte orolig. Låt det ske nu, det är bättre vi tar skiten nu och vinner mot Örebro i premiären istället. Det är då det gäller”.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners