Odense BK – Malmö FF

Tid: 2003-02-15 14:00, Plats:Odense, Resultat: 2-2

Det var nollgradigt i luften och molnigt denna dag i Odense. Efter en fiskfilé med räkor på restaurang ”Den fula ankungen”(vad annars?) så var det så dags att bevittna två matcher i rad. Först ut var ett A-lag utan Daniel Majstorovic, Hasse Mattisson och Niklas Skoog men även Kristian Bergström som insjuknat i influensa. Planen var, som utlovats, konstgräs med sand. Detta gjorde planen lite mjukare än de tidigare planerna. Intressant var att Odenseborna verkade mycket mer intresserade av träningsmatcher än tidigare lag vi mött. Drygt 400 danskar var på plats samt ett tjugotal trogna MFF:are.

Odense startade bäst och skapade ett par chanser direkt. Det märktes hur viktig Daniel Majstorovic är i luftrummet, framför allt vid hörnor, för här kunde danskarna dominera rejält. Lee Baxter samt försvararna fick i panik rensa vid flertalet tillfällen. Därför kom Malmö FF:s mål lite snöpligt för danskarna. I den fjortonde minuten kom Andreas Yngvesson fri och drogs, enligt domaren, ner av målvakten och fick straff. Olof Persson, dagen till ära kapten, stegade fram och slog bollen, via vänstra stolpen, i mål. Danskarna replikerade nästan direkt med ett mycket snyggt frisparksmål från cirka tjugo meter över muren och in i vänstra krysset otagbart för Lee.

Spelet böljar fram och tillbaka och danskarnas mattas allt mer i sina anfall. Malmö FF har de bästa spelchanserna men OB har de farligaste chanserna framför allt på de fasta situationerna men med tur och skicklighet så lyckas Malmö FF spelarna rensa undan.

I pausen går Joakim Nilsson ut och ersätts på kanten av Jon Jönsson. Andra halvlek hinner bara gå trettio sekunder innan en dansk kommer fri med Lee Baxter men slår bollen i stolpen. Dock studsar bollen tillbaka i en båge till samma dansk som bara kan sätta pannan till och nicka in ledningsmålet. Spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka utan några riktigt heta chanser från något håll. Med cirka tjugofem minuter kvar spelar Erik Johansson snyggt fram bollen, genom OB:s backlinje, till Markus Rosenberg som kommer fri och säkert placerar bollen i mål. Det är Rosenbergs fjärde mål på tre matcher och han är verkligen het för tillfället. Danskarna trycker på mot slutet och Lee gör ett tre-fyra bra räddningar i andra halvlek och matchen slutar oavgjort 2-2.


Tom Prahl:
”Jag är lite besviken på att vi släpper till så många målchanser. Vi har lite tur som inte får fler mål emot oss om man skall vara ärlig. Sedan avslutar vi hyfsat och kunde till och med vunnit, men totalt sett så hade jag nog förväntat mig mer en del spelare det måste jag säga. De här danska lagen är bra. det lag vi ställer upp med idag är ju kortvuxet gäng och vi provar lite nya uppställningar i defensiven men vi har svårt att försvara oss i luftrummet. Att balansera ett lag så småningom innebär att använda olika karaktärer. Du kan inte bara ha korta spelskickliga spelare för när det inte stämmer för dem så blir det lite som det blev idag när vi hade det jobbigt. Olof Persson var strålande och Lee gör också en bra match. Mackan fortsätter att göra mål och är inblandad i en hel del farligheter. Thomas Olsson tycker jag också visar idag att han kan bli en spelfördelare, fick med ytterbackarna, gjorde vändningar och visade en del av de kvalitéer som vi förväntar av honom. Det är ju inte nattsvart vi får ju 2-2 men vi släpper till lite för mycket målchanser och mittfältet var också lite vekt. Vi vann för lite närkamper totalt sett och första halvlek har vi för kort anfall och för lite tålamod. Resultatmässigt är vi nöjda men det är kanske inte så himla viktigt utan det viktiga är hur det ser ut och det fanns som sagt en del positivt och det andra får vi jobba med.”


B-laget spelade sedan mot OB:s dito och förlorade med 1-0.
Mer information om denna match kommer.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners