Farum Boldklub – Malmö FF

Tid: 2003-02-08 13:00, Plats:Farum, Resultat: 1-1

Andra träningsmatchen mot danska lag innebar även andra bekantskapen med tredje generationens konstgräs. Det är en milsvidd skillnad jämfört med den dåliga ursäkt till konstgräs som finns på Malmö Stadion. Ett konstgräs som är så uselt att de ansvariga inom Fritidsförvaltningen på fullt allvar menar att Malmö FF inte borde träna på.

Första halvlek går i Farums favör där deras ledningsmål kommer efter missförstånd i försvaret. Malmö FF hade skapat en del chanser bland annat hade Markus Rosenberg ett skott i stolpen och Erik Johansson missade öppet mål när han skulle bredsida in bollen. Andra halvlek såg betydligt bättre ut. Höiland kom in på högerbacksplatsen och skickade upp Concha på mittfältet. Det var också Concha som slog inläget till Rosenberg som nickade säkert in kvitteringen i bortre hörnet sin mössa på huvudet till trots.

Tom Prahl:
”Farum är så spelskickliga att de spelade genom oss i första halvlek så vi sa i halvlek att vi skulle backa ner med våra forwards och att låsa för målvakten och då kom de av sig lite och vi fick chansen att visa de kvalitéer vi har. Vi har fler målchanser än Farum sett till hela matchen och det hade inte varit orättvist om vi vunnit matchen. Farum spelade som jag trodde och det går att göra på ett sådant här fint underlag och då gäller det att inte vara så spridda och långa som vi var i första halvlek. Vi blev bättre i andra då vi började spela mer in bakom deras backlinje. Man skall ha klart för sig att vi inte har kommit så långt i träningen. Vi har jobbat med centralt mittfält och kantspel med väldigt lite djupledsspel än så länge. Det syns för båda vår forwards vill möta och ha bollen. När vi ändrade på det drog vi upp stora ytor hos dem. Farum är ju lite rappare än FCK och en annan typ av motstånd. De spelar mer danskt. Vi fick en bra genomkörare och vi får lite besked efter hand. Rosenberg gör mål igen och är inblandad i mycket och det är positivt. Mackan har chansen att få ett litet genombrott i år. Chanko är stark och orkar springa mycket, Hasse är bra, Concha gör en bra insats som högermittfältare i andra halvlek. Joseph är duktig. Det är viktigt att få in Jon Inge Höiland och Thomas Olsson ockå i tempo.”

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners