Halmstads BK – Malmö FF

Tid: 2002-11-02 14:30, Plats:Örjans vall, Resultat: 1-0

Vi förlorade inte guldet…
Vi vann stora silvret och en plats i Uefacupen!!

Tack till vår fantastiska publik som stöttas oss under året och tack till er tusentals supportrar som tagit er till Örjans Vall för att ge laget stöd i sista matchen. Ni är underbara!!


Det här blir inte en normal matchrapport utan mer än summering av säsongen. Malmö FF slutar på en andraplats och bärgar stora silvret och en plats i Uefacupen. En position som vi är väl värda. Det är bara att gratulera Djurgården till guldet. Det lag som har flest poäng vid seriens slut är värdiga mästare enligt alla. Det var inte alltför många år sedan som vi i Malmö FF var rätt ensamma om att tycka det. Då var det slutspel som gällde och lag som hamnade långt ner i tabellen kunde kalla sig Svenska Mästare. Pinsamt när man idag tänker tillbaka på den tiden.

Malmö FF hamnar välförtjänt tvåa och om man tittar under året så har vi legat på medaljplats 21 av 26 omgångar och inte sämre än tvåa de senaste sexton omgångarna. Vi gör flest mål av alla och släpper in minst av topplagen. Vi vinner fjorton matcher dvs. fler än vi förlorar och spelar oavgjort tillsammans.

Säsongen är över och för spelare och ledarstab väntar en välförtjänt semester. För Malmö FF:s klubbledning och kansli sätter jobbet att planera inför nästa säsong igång på allvar. Spelartruppen skall nagelfaras och nyförvärv diskuteras, sponsorer skall säkras och årskort skall bokas. För supportrarna väntar en period av rykten och spekulationer.

Gårdagens match går inte till historien spelmässigt. Inramningen var dock historisk. Mer än fyra tusen MFF-supportrar hade tagit sig till Örjans Vall. Det är det största antalet sedan Landskrona BoIS borta hösten 1979 då mer än hälften av det fullsatta Landskrona IP var MFF:are. Stämningen var dock bättre igår. Totalt sett har det varit ett fantastiskt är publikmässigt. Mer än 13.000 i hemmasnitt och fler än 900 supportrar i snitt på bortamatcherna med 100 personer i Sundsvall som lägst och fler än 4000 som årets höjdpunkt igår.

Gårdagens match var inte bra från Malmö FF:s sida. Halmstad var det bättre laget och dominerade matchen. Efter tretton minuter kom det upp på TV-skärmen att Djurgården gjort 1-0 och då verkade det som om luften gick ur spelarna vad det gällde guldstriden. Däremot hade vi ju ett silver och Uefacupplats att slåss för. Även här påverkade TV-bilderna spelarna när mål efter mål för Örebro presenterades. HBK har gjort en fantastisk höstsäsong och fick igår sin elfte match i rad utan förlust. Sett till chanser så var HBK något hetare även om två skott på mål inte imponerar. Malmö lyckades prestera tre skott och det är naturligtvis inte godkänt.

Malmö FF:s supportrar suckade i ungefär två minuter men hyllade sedan laget så man nästan trodde vi vunnit guld. Prisutdelningen skedde framför den stora klacken och det var inte slut med det. Ett par timmar senare hade mellan 800-1000 personer(polisens uppgift) samlats på Stortorget för ytterligare hyllningar. Det blev konfettiregn, fyrverkerier, musik och sång. Peter Ijeh rappade, Jussi och Daniel delade upp klacken och Joseph Elanga flippade ut totalt och vägrade lämna mikrofonen ifrån sig. För spelare, ledare, kansli och inbjudna gäster väntade sedan en fest i Hipp:s spegelsal där krögare Fedel bjöd på mat och dryck och Bröderna Berggrensson spelade.

Känns det tomt? Håll ut. Den 25-26 november sätter generalen Prahl igång träningen inför nästa säsong.

/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners