AB Köpenhamn – Malmö FF

Tid: 2002-10-14 17:00, Plats:Parken, Köpenhamn, Resultat: 2-1

MFF förlorade träningsmatchen mot AB Köpenhamn med 2-1. Ett MFF utan Skoog, Yngvesson, Majstorovic, Johansson och Ohlsson, skall tilläggas. Tom Prahl matchade en 4-4-2-uppställning i första halvlek, och en 4-3-3-dito i andra.

MFF-tränaren verkade i efterhand inte vilja lägga särskilt stor vikt vid matchen som värdemätare för lagets form, härtill sönderrycktes den särskilt i andra halvlek för mycket av de talrika himmelsblå bytena. Det Prahl tycktes mest besviken över var lagets bristande förmåga att bryta danskarnas bollflyt med aggressivitet.

– Jag hade väl hoppats att vi skulle kunna hänga med i tempot bättre, de lyckades spela igenom oss. AB är inget fantomlag direkt, men danskarna är svåra att få bukt med när vi inte kommer nära dem. Vi lyckades inte sätta press på dem. Då är dansk fotboll bra.

MFF hade sin bästa chanser i första halvlek, bland annat hade Peter Ijeh ett friläge. Efter en timmes spel fick Ijeh en smäll på knäet och tvingades utgå, men det ska inte vara någon fara med honom.

Under matchen syntes följande kombinationer i MFF-anfallet: Ijeh-Rosenberg i första. Efter halvlek med 4-3-3 först Rosenberg-Ijeh-Elanga och efter Ijehs skada lite improviserat Concha-Rosenberg-Elanga…

Efter paus bytte Peter Sörensen av Fredrik Andersson. Strax därpå byttes Hasse Mattisson mot Kenneth Gustavsson, och MFF spelade andra halvan av andra halvlek med tremannamittfältet Sörensen-Jönsson-Gustavsson.

De spelare Prahl ville framhålla för sin insats fanns i de bakre leden:
– Jeppe Vestergaard visade med sin macth idag att han gjort framsteg, och Olof Persson spelade mittback hela matchen på ett bra sätt.

MFF:s mål kom i 90:e minuten på straffspark Joseph Elanga.

Prahl sammanfattar läget:
– Den här matchen är inte så mycket att prata om, tycker jag. Men vi behöver ha lite framgång nu.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners