Malmö FF – Odense BK

Tid: 2002-06-29 18:00, Plats:Malmö Stadion, Resultat: 3-0

Låt oss konstatera att Malmö FF mötte ett tamt OB som precis satt igång med sin försäsongsträning. Odenseklubben hade mycket bollinnehav men skapade bara tre halvchanser på hela matchen. Den farligaste målchansen bjöd MFF-spelarna på själva.

Trots detta fanns det en hel del att glädjas åt som MFF-supporter. Tom Prahl basar över en mycket bred spelartrupp av hög kvalité. Från att för några år sedan knappt haft en duglig förstauppställning kan man i dagens match göra åtta(!) byten utan att försämra spelkvalitén.

Malmö FF utnyttjade kanterna och visade en helt annan inställning än i matchen mot Myresjö. Backlinjen var felfri idag och mittfältet vände spelet snabbt i farliga kontringar. Längst fram gjorde Peter Ijeh naturligtvis mål men han hade bra hjälp av sina medspelare.

På första målet får han en mycket fin passning från Hasse Mattisson och kommer helt fri med målvakten och slår bollen mellan benen. Vid 2-0 slår Erik bollen i sidled förbi både backar och målvakt och det är bara att dundra in den.

Mats Lilienberg gjorde ännu ett piggt inhopp och spelade fram till 3-0 målet som bara var för Markus Rosenberg att sätta till foten.

Malmö FF skapade mängder av chanser och hade några av de tiotalet offsideavblåsningarna, varav en del väldigt tveksamma, friats så hade det kunnat rasa iväg rejält.

Tom Prahl passade på att låta så många som möjligt få spela och gjorde åtta(!) byten enligt följande:

46 min: Erik Johansson ut, Brian Steen Nielsen in

58 min: Niklas Skoog och Gudmunder Mete ut och Mats Lilienberg och Jussi Nuorela in

65 min: Hans Mattisson ut och Joseph Elanga in

75 min: Andreas Yngvesson ut och Markus Rosenberg in

80 min: Peter Ijeh ut och Billy Berntsson in

81 min: Daniel Majstorovic ut och Peter Sörensen in

89 min: Matias Concha ut och Kenneth Gustavsson in

Publiken uppgick till ca 1000 varav ca 700 betalande.

Det är naturligtvis roligt att vinna men någon större värdemätare var det nog inte. Eller så är Malmö FF ruggigt bra för tillfället. De närmsta två veckorna ger oss svaret på den frågan


/Patrik Jandelin

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners