Helsingborgs IF – Malmö FF

Tid: 2002-06-16 21:30, Plats:Hässleholm, Resultat: 3-2

Det blev inte tredje raka segern mot Helsingborg i kvällens hässleholmförlagda träningsmatch, utan istället 2-3-förlust och nu får de himmelsblå ge sig till tåls till den 11 september, då lagen drabbar samman igen på Stadion.

MFF började bäst, dominerade första halvlek utan att skapa så många målchanser.
– Vi hade bra press, kontrollerade och tillät inte HIF skapa några målchanser, säger Tom Prahl.
Då låter 1-0-ledning logiskt – vilket var precis vad Peter Ijeh gjorde på ett inlägg i 20:e minuten.

I början av andra halvlek kvitterade HIF på en lobb, då inbytte målvakten Daniel Pode hade otur i sitt ingripande. Helsingborgarna vände nu matchen snabbt – inom loppet av tjugo minuter var ställningen 1-3. Tvåan kom på en djupledsboll och trean på inlägg, då MFF-försvaret i för hög grad ägnade sig åt bolltittande och Hans Eklund kunde nicka in bollen.
– I först halvlek hade vi hyfsat bolltempo och bra aggressivitet. I andra föll vi tillbaka och var inte tillräckligt aggressiva. Då är HIF spelskickliga.

Men målchanserna var många åt bägge håll, och blåpennan kan komplettera i balansräkningen med bland annat: skott i stolpen – som om vi inte redan fått nog av dylika denna dag – av Niklas Skoog och tre frilägen för Andreas And… förlåt Yngvesson, som gjorde framgångsrika löpningar från sin yttermittfältsposition. På sitt sista friläge i matchens sista minut reducerade Andreas till 2-3.

Stämningen som så ofta i träningsmatcherna lite vänskapligt småjolmig, om än det inte varit långsökt att tänka sig ett mer taggat HIF, revanschlystet efter förlusterna.
– De var rätt tama i första halvlek, sedan fick de blodad tand efter kvitteringsmålet. Jag tycker att det lite var Tommi Grönlund som vände matchen för dem när han kom in, han är en terrier som vilket lag som helst har nytta av, säger Tom Prahl.

På MFF:s mittfält härskade i frånvaro av Jörgen Ohlsson och Brian Steen Nielsen Peter Sörensen, vars insats Prahl var nöjd med:
– Det var roligt att se Peter. Han gjorde en bra match i Spanien också och är helt godkänd idag.
Två förutbestämda byten genomfördes i paus, Jussi bytte av Mete och Yngvesson Erik Johansson. Dessutom gick Lee Baxter ut, efter känning i framsidan av ena låret. I början av andra halvlek tvingades också Mikael Roth gå av, på grund av en förmodad vrickning. Jeppe Vestergaard ersatte.
Sista kvarten Kenneth Gustavsson istället för Hans Mattisson, och de sista minuterna kom ockå Markus Rosenberg in.

– En bra genomkörare, spelet såg bra ut. Att släppa in tre mål på en halvlek är förstås en besvikelse, men det är inte så oroande. Vi var inte sämre än Helsingborg, men gjorde ett par enkla misstag, säger Prahl, men hoppas också att förlusten kan bidra till att de förväntningar på laget som uppskruvats efter de fina segrarna innan VM-uppehållet kan återgå till en mer normal nivå.

Tja, Myresjö nästa, den tjugosjätte.


/Tobias Christoffersson

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners