Crystal Palace – Malmö FF

Tid: 2002-05-19 22:00, Plats:Sevilla, Resultat: 2-1

Matchnoteringar:
Förutsättningarna kan inte vara bättre. Strålande sol, 25 grader varmt och en utmärkt fotbollsplan på Real Betis hemmaarena. Ett hundratal åskådare har bänkat sig för att se ”förmatchen”. Det lär nog fyllas på efter hand för efter Malmö FF- Crystal Palace spelar Real Betis sin match mot Luxemburgs representant.

15 minutersrapport:
Fortfande 0-0 och båda lagen försöker spela bollen längs marken. Malmö FF har haft två chanser. Skoog skarvade bollen så att målvakten fick rädda till hörna och på den nickade Sörensen så målvakten tvingades göra ytterligare en bra räddning. Bollen gick därefter ut till Sörensen igen som från nära håll sköt över.

Palace har haft en chans men sköt från dålig vinkel och Lee räddade säkert. Malmö FF har mest boll hittills.

30 minutersrapport:
I den 17 minuten gör Palace 0-1. Inlägg från vänster där Concha tappat markeringen något. Nick otagbart för Lee i bortre hörnan av målet. Detta är i princip enda ordentliga chansen man haft på 30 minuter.

Malmö FF har haft två bra chanser till. Skoog fri men målvakten räddar till hörna. Dessutom har Yngvesson löpt på djupet tagit ner bollen på bröstet och skjutet på volley men utanför.

45 minutersrapport:
I 31 minuten vänder Concha spelet, slår en långboll till Yngvesson som vänder bort en motståndare, spelar snett bakåt till Hasse Mattisson som stöter säkert in 1-1 .

Mattisson/Sörensen fungerar bra på mittfältet och det är inte där bekymret är. Backlinjen är stundtals bra men Jussi tappar markeringen och en engelsman springer emellan våra mittbackar och slår säker bollen i mål bakom Lee som varit chanslös på båda målen. Jussi får ta på sig en stor del av det målet. I anfallet har Yngvesson varit mycket pigg medans Ijeh varit osynlig.

Det kan bara konstateras att i internationell fotboll måste man sätta sina chanser samt inte bjuda på misstag. Malmö FF har stora delar av bollinnehavet och flest chanser och är bättre men inte varit så skärpta i avslutningarna som man borde kunna begära.

Palace har i princip fått två chanser som resulterat i mål båda gångerna

Paus

60 minutersrapport:
Fortfarande 1-2. Inga byten gjorda i Malmö FF. Ser spelmässig sämre ut i början av andra. Ijeh har haft ett skott i stolpen och Daniel var framme och irriterade målvakten vid en frispark. Vi ser ut att sakna lite ”jävlar anamma” rent generellt. Vi skapar inte så mycket chanser längre och tappar bollen alltför lätt.

Palace har inte haft någonting.

75 minutersrapport:
Fortfarande 1-2 men Malmö FF har tagit över fullständigt. Spelet är helt förlagt på Palace planhalva. Vi producerar chanser med mycket bollar bakom deras backlinje.

I den 65 minuten går Billy Berntsson ut och ersätts av Markus Rosenberg. Malmö FF spelar nu 3-5-2 med Yngvesson och Ijeh på topp, Skoog bakom och Elanga och Rosenberg på de båda kanterna.

Detta ger ett väldigt offensivt spel och öppnar naturligtvis för kontringar men hittills har Palace inte haft mer än några små försök till anfall.

90 minutersrapport:
Malmö FF har tappat de sista tio minuterna. I den 80 minuter ersätts Sörensen av Kenneth Gustavsson. Även om Malmö FF varit det tuffare laget och kämpat bra hela matchen så har matchen varit snäll. Inte ett enda gult kort. Det märks att det är en vänskapsmatch. I internationella matcher är det öderstiget att göra misstag. malmö FF gjorde två och detta gav utnyttjade Palace maximalt genom att göra två mål.

/Patrik Jandelin

Uppgifterna ovan via telefon från Spanien.

Crystal Palace lag:
Clarke, Fleming, Popovic, Mullins, Granville, Frampton, Black, Hopkin, Thomson, Kirovski, Kabba,

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners