Malmö FF – Trelleborgs FF

Tid: 2002-02-27 16:00, Plats:Stadions konstgräsplan, Resultat: 2-2

Premiärpinne för Prahl mot TFF

Högintressant träningsmatch mot söderslättsantagonisterna en tisdag, femton noll noll. Utan tvekan en svår nöt för förvärvsarbetande MFF-junkies, och mycket riktigt droppade under matchens gång hela tiden nya åskådare till längs konstgräsplanens staket. Fast liksom under de tidigare träningsmatcherna var det den andra halvleken som var den sevärda.

Första halvlek var förvisso tät och jämn med god kamp från bägge lagen och visst bollövertag för MFF, men några målchanser syntes inte till. Trelleborgarna hade problem med det ovana konstgräsunderlaget under första tjugo minuterna, men kom sedan in i matchen. En TFF:are hade inga besvär, sedan flera år van vid planen i fråga: Johan Laursen, som gjorde debut för sitt nya lag idag. Och som – får man lite trött konstatera – höll liv i tradtionen att ex-MFF:are i trelleborgströja alltid gör bra ifrån sig mot sitt gamla lag. Johan tillhörde planens bästa i första halvlek, och var givetvis den som gav Trelleborg ledningen i 39e minuten; tiotalet meter utanför straffområdet drog han på ett skott som slickade högra stolproten.

Efter ledningsmålet tog Trelleborg över kommandot, och var även inledningsvis i andra halvlek det bättre spelande laget. Ett MFF med bristande tajming, för lite bollar i horisontalriktning att jobba med och ett bitvis disfungerande försvarssamspel verkade inte direkt vara på väg att vända matchen, när TFF dessutom spädde på med 0-2 i 63e minuten. TFF breddade med en snabb, öppnande passning från mittplan till högerkanten. Ett rappt inlägg skar genom MFF-försvaret och två TFF:are kunde med alltför lite besvär stånga sig fram till möjlighet att stöta in bollen. En av dem, Christian Andersson, lyckades.
– Igen släpper vi in ett billigt mål när de rullar upp oss från kanten. Här hade vi möjlighet att attackera och stoppa, men det sker inte, för vi är inte tillräckligt koncentrerade, kommenterade Tom Prahl TFF-mål nummer två, och fortsatte: – Men man måste komma ihåg att vi har en helt ny backlinje och målvakt, och de behöver tid att spela in sig.

Suckar i mängder längs staketen, men bara två minuter senare bytte matchen ansikte. På en inläggssituation som inte såg så farlig ut, kunde Daniel Majstorovic, som smugit upp på högerkanten, överraska med att storma fram och lobbnicka in bollen över en överraskad TFF-keeper. 1-2, påpassligt och fräckt. Några minuter tidigare hade Peter Ijeh bytt av Andreas Yngvesson, som gjort en gedigen säsongdebut utan att glänsa – mycket vilja, slit och spring. Ijeh blev den vitamininjektion som MFF:s offensiva spel behövde.

Både han och Niklas Skoog har stor teknisk skicklighet och spelaktivitet, den förre snabbare men aningen vek, den senare tuffare, men aningen trög. Tillsammans i spel drar de igång möjligheter, farligheter och målchanser och skapar även utrymme för yttermittfältarna att delta.
Dock markerar tränare Prahl:
– Det gäller för Peter att visa sig så här aktiv i varje match och på varje träning.

Minuten efter målet, efter förarbete av Ijeh, dribblade, trasslade och kämpade sig Jon Jönsson in i straffområdet och slog ett inspel som gick genom målområdet till Matias Concha, som drog på ett bra skott. Och minuten DÄRefter kom kvitteringen, Peter Ijeh gjorde ett par effektiva dribblingar in i straffområdet och passade Niklas Skoog som säkert lade bollen i mål.
Målen inledde en riktigt trevlig kvart, där MFF tog över helt och skapade flera chanser, samtidigt som vårvintersolen belönade de ovädervana MFF-fansen med sin närvaro. Mer boll längs marken, och plötsligt började de offensiva kombinationerna sitta. Dagens lagkapten Hans Mattisson visade att han på allvar kan komma att konkurrera om en mittfältsplats; outtröttlige Matias Concha övertygade med sin energi. Trycket tappades sista tio, då man kan tänka sig att bägge lagen var rätt nöjda med resultatet.

Nå, en välkommet brytande av förlustraden – även om utgångspunkten alltid är att vilja se TFF bita i (också konst-)gräset – och en okej avskedsvinjett inför stundande La Manga-resan.
– Då har jag tagit min första poäng med MFF. Hoppas inte det var den sista… Vi gör en hyfsat bra match ändå tycker jag. Nu skall vi få igång ett par spelare till, så kommer vi att höja vår standard, avrundade Tom Prahl, lämnande en närmare tolkning öppen…

Till sist men definitivt inte minst, om än yngst: spelaren på publikens läppar – Billy Berntsson. Ännu en imponerande insats, som lovar mycket gott; fortsätter den 18-årige lärlingen så här, fyller han på kort eller halvlång sikt luckan efter Jimmy Tamandi.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners