Malmö FF – AB Köpenhamn

Tid: 2002-02-23 14:00, Plats:Stadions konstgräsplan, Resultat: 2-2

Ny men knapp förlust för A-laget samt ännu en vinst för B-laget. Glädjande var dock, trots att vädret inte inspirerade till något skönspel, att ungdomarna visar framfötterna.

Vädergudarna fortsätter att sätta käppar i hjulet för Malmö FF. Igår fick den ordinarie träningen ändras till badmintonturnering (paret Mattisson/Sörensen vann) och dagens matcher mot AB Köpenhamn fick spelas i snö och rusk på konstgräsplanen. Trots detta hade ett litet antal supportrar till B-lagsmatchen och ett par hundra på A-lagsmatchen trotsat de yttre förutsättningarna. Underlaget var i alla fall i bra skick enligt expertisen(Ronnie Hellström).

Malmö FF:s laguppställning såg på pappret intressant ut. En brokig blandning av gammalt och ungt samt inköpt och egna produkter. Möjligen var man lite orolig för triangeln på högerkanten med ungtupparna Billy Berntsson, Jon Jönsson och Matias Concha. Detta visade sig emellertid vara obefogat. Kanske var det av snällhet båda lagen därför valde att förlägga nästan allt spel i första halvlek på Malmös vänsterkant. AB Köpenhamn har precis avslutat ett träningsläger på Grekland men verkade inte alls påverkade av att byta sol och plusgrader mot ett snö och vindpinat Malmö.

Redan efter 4 minuter kom man loss på vänsterkanten slog en passning snett bakåt och i straffområdet stod en omarkerad Abdul Sule och slog in 1-0 bakom en chanslös Driss. Första halvlek innehöll inte många vassa målchanser. Det mesta av spelet var förlagt till mitten av planen. Daniel Majstorovic visade prov på bättre backspel än de senaste matcherna och bröt passningar och nickade bort bollar. Ijeh var pigg och dribblade och sköt vid ett par tillfällen dock utan att det resulterade i något riktigt farlighet.

Vanan av konstgräset verkade passa Malmö FF: s spel bättre än de leriga ursäkter till gräsplaner man spelat de senaste matcherna på. Spelat blir snabbare och bättre. Efter 30 minuter tilltar snöfallet men dock inte värre än att man kan se Niklas Skoog springa ifrån sin försvarare, ta emot en djupledspassning, komma helt fri men tyvärr tar skottet rakt på målvakten.

I 42 minuten får AB en hörna. Bollen går än en gång snett bakåt och ett stillastående backlinje och mittfält ger, just inbytte, Jesper Sörensen möjlighet att dundra in 2-0 bakom en något felplacerad Driss El Asmar. I pausen var all form av varm mat och dryck hårdvaluta och den ambulerande korvvagnen hade bråda minuter innan andra halvlek satte igång.

Andra halvlek var nästan tvärt emot den första. Medvinden från första halvlek var utbytt mot en kall motvind och nästan allt spel förlades nu till högerkanten. Dessutom började spelet stämma betydligt bättre. Billy Berntsson tog för sig i backlinjen och samspelet med Matias Concha började fungera. Detta gjorde att Matias kom längre upp i banan och kom vid flera tillfällen runt sin back och slog inlägg. Problemet var bara att det var glest med medspelare i straffområdet. I 60 minuten går Elanga ut och Jörgen Ohlsson kommer in. Jon tar över vänsterkanten varefter spelet fungerade bättre.

Mot slutet av både A- och B-lagsmatcherna visar sig Malmö FF ta över spelet och verkar vara starkare konditionsmässigt än danskarna. Detta ger också fler och större ytor vilket Malmö tar vara på. Man pressar högre upp i banan och Brian Steen Nielsen, kapten för andra matchen i rad, verkar vara överallt. Han är nere och hjälper till i backlinjen, han bryter uppspel, slår frisparkar utanför motståndarnas straffområde och slår djupledspassningar upp till anfallarna.

Skoog och Ijeh börjar även de hitta varandra vilket resulterar i flera farliga lägen. Peter Ijeh ersätts dock i 73 minuten av Markus Rosenberg (som även spelade 45 minuter av B-lagsmatchen). Fjorton minuter senare tackar han för förtroendet genom att vara på plats inne i straffområdet och slå in 2-1 reduceringen på ett inlägg från Matias Concha. Ett mål som vållade väldiga protester från de danska spelarna, främst målvakten, som ansåg att domaren borde ha blåst av i ett tidigare skede för frispark.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det var ett fall framåt och att det nu är slut med danskt motstånd. Närmast väntar TFF på tisdag (15.00, spelplan ej bestämd) och sedan bär det av till La Manga och fyra matcher med norskt motstånd. Värme och gräsplaner är nog vad Malmö FF: s A-lagstrupp längtar efter just nu.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners