Hansa Rostock – Malmö FF

Tid: 2002-01-19 15:00, Plats:Ostseestadion, Resultat: 2-0

Prahl om matchen

Via en lite sjösjuk telefonförbindelse, på färjan hem från Rostock, ger MFF-tränaren Tom Prahl några kommentarer till årets första träningsmatch mot Hansa Rostock. Som alltså slutade 2-0 i tysk favör; så var det också deras genrep inför bundesligans omstart nästa helg.

– Man kan förlora på olika sätt. Jag är mycket nöjd, vi gjorde en utmärkt prestation, speciellt med tanke på våra skadebekymmer, säger Tom Prahl. Det var en hel del nytt folk idag, och i andra halvlek spelade vi med två lärlingar på mittfältet. De klarade sig bra. Jon Jönsson, Billy Berntsson och Dan Ingvarsson visade att våra unga spelare räcker till

För skadelistan var tydligen inte lång nog… Jörgen Ohlsson fick lämna plan med ryggproblem redan efter 20 minuters spel. Jon Jönsson tog steget inåt mitten och lärlingen Billy Berntsson kom in från bänken. I paus gick Mikael Roth ut, och ersattes av Dan Ingvarsson, också lärling.

MFF som nästan uteslutande tränat defensivt spel, Hansa finputsande inför ligastarten: blev matchbilden den väntade?
– De hade bollen mer, men skapade egentligen… ingenting. Svårt att säga om det beror på att vårt försvarsspel var bra eller på deras ganska långsamma bolltempo. De tog ledningen på första skottet på mål, ett skott som Driss kanske tippade in lite underligt, och de hade bara två skott på mål i första halvleken. I andra halvleken tycker jag vi tar över lite efter hand, och efter tjugo minuter trodde jag på ”poäng”. Då kom Markus Rosenberg igenom och fick ett friläge med målvakten, och strax därpå hade vi en farlig hörna. Vi var på g där ett slag. Även om vi ju bara har jobbat med försvarsspel, fanns det intentioner offensivt som jag tror vi ska lyckas utveckla ganska snart.

Målvakterna spelade varsin halvlek, Driss första, Lee andra. Hur klarade de sig?
– Bägge gjorde vad de skulle. Driss visade bra karaktär när han kom tillbaka efter sitt misstag vid deras första mål, och jag är imponerad av hans agerande i luften vid hörnorna.

Provtränande finske mittbacken Jussi Nuorela spelade hela matchen. Gav han ett positivt intryck?
– Absolut. Han var framstående, och stärkte definitivt sina aktier idag. Vi får se efter helgen om vi kan komma till ett beslut… Jeppe Vestergaard är vår spelare nu, och även han visade att han har bra kvaliteter.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners