AIK – Malmö FF

Tid: 2001-10-27 02:00, Plats:Råsunda, Resultat: 1-0

Hemsidans utsände tillbringade eftermiddagen framför Digital-TVn och följde MFFarna mot AIK på bortaplan. MFF höll hemmalaget stången under första halvlek och hade en del chanser. Ett ledningsmål hade inte varit oförtjänt. I den 22a minuten gled Mats Lilienberg igenom men fri med Daniel Andersson i AIK-målet räddade den sistnämnde. Nästa MFF-tillfälle signerades också Mats L. som nickade ett Ijeh-inlägg bakåt till Jörgen Ohlsson men bollen studsade till i skottögonblicket och Andersson kunde enkelt fånga bollen.
Första halvlek var mycket jämn och fortfarande fanns förhoppningen om att MFF kunde klättra en tabellplacering.

Andra halvlek inleddes med ett MFF-byte: Peter Sörensen fick lämna plats för Joseph Elanga. Detta hjälpte dock inte särskilt mycket för nu började AIK ta över matchen och i den 51a minuten sköt Stefan Ishizaki 1-0 efter ett inlägg. Sedan dröjde det bara 4 minuter innan det ringde i buren bakom Jonnie Fedel igen. Den här gången var det Andreas Alm som var sist på bollen. MFF gjorde ytterligare två byten: I den 57 bytte Matias Concha av Daniel Majstorovic efter att Daniel fått en smäll på foten och efter 71 spelade lämnade Hasse Mattisson plats för Erik Johansson. Dock kunde AIK avslappnat bevaka sin ledning och MFF var aldrig riktigt nära. Efter 75 minuter byttes Nebosja Novakovic in för sitt sista framträdande i AIK och hela Råsunda hyllade honom. Med all rätt; Nebo är en riktig lirare och den himmelsblå hemsidan ger honom en applåd.

Övrig allsvenska:

Djurgården besegrade relativt enkelt Trelleborg på bortaplan och knep stora silvret bakom redan klara svenska mästarna Hammarby. Bajen i sin tur fick stryk 1-0 mot GIF Sundsvall som därmed klarade nytt allsvenskt kontrakt. AIK blev trea och Göteborg fyra. Elfsborg slog Norrköping med 1-0 och petade därmed ner Peking på kvalplats.

2001 års allsvenska läggs därmed till handlingarna. MFF inledde serien mycket starkt men föll tillbaka onödigt mycket efter sommaren. Nu gäller det att dra lärdom av årets säsong för att nästa år komma tillbaka med nya krafter och ny tränare. MFF har ett bättre spelarmaterial än vad slutpositionen i tabellen utvisar. Nästa år ska vi vara med i toppen och fightas.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners