IFK Göteborg – Malmö FF

Tid: 2001-09-17 02:00, Plats:Gamla Ullevi, Resultat: 4-0

En 0-4 förlust kan inte skyllas på någonting. Det finns mycket att tänka över även efter dagens (alltför) stora förlust borta mot IFK Göteborg.

Stundtals bra spel med vilja och aggressivitet som rådande egenskaper. Under 25 minuter i den andra halvleken, då IFK Göteborg ledde matchen med 1-0, visade MFF prov på spelkvaliteter alla vet laget besitter och borde visa mer av. Men.

Den här säsongen har det varit många ”men”.

Enkla försvarsmisstag och en förmåga att – åtminstone verka – bli uppgivna efter ett baklängesmål gör att MFF för tillfället känns väldigt bräckligt. Visst känns det igen från ett urval av tidigare matcher i år?

Dessutom tvingades laget till ändringar i startelvan på grund av avstängning (i dag var Daniel Majstorovic avstängd, dessutom fick Jimmy Tamandi sitt tredje gula kort och är därmed avstängd i nästa match). Också en utveckling som inte känns speciellt givande.

Avgörande skeden
De avgörande stunderna av matchen var matchens två första mål.

1-0 i den 13:e minuten av Gustaf Andersson sen Jonnie Fedel och Jörgen Ohlsson kommit till korta. Efter det dominerade IFK Göteborg resten av den första halvleken.

2-0 i den 70:e minuten av Thomas Rosenkvist. Fram tills dess hade MFF en riktigt bra period med hög intensitet och prov på efterlängtad förmåga att sätta hård press på sina motståndare. Efter målet dog hoppet om poäng.

Osynlig Skoog
Grunduppställningen med tre mittfältare och tre anfallare från senaste matchen mot Djurgården hade ändrats till dagens möte. Laget återgick till 4-4-2 vilket hade den mest märkbara effekten att Niklas Skoog i stort sett försvann från händelserna. I stället för släpande anfallare bollmottagare försökte han hitta sin position i lagets spets men verkade inte känna sig hemma.

Alla som sett MFF med Niklas Skoog vet vilket spelsinne han besitter. Och när det inte används är ett av MFF:s viktigaste anfallsvapen borta.

Bra Ijeh
Förutom den 25 första minuterna av andra halvlek var Peter Ijehs insats det enda riktigt roliga att beskåda i dag. Ijeh arbetade över väldigt stora ytor och skapade också MFF:s farligaste målchanser.

Men det skulle vara nedvärderande av alla läsare att slå an en alltför ljus beskrivning av dagens match.

Det förstår ju var och en: 0-4 kan inte skyllas på något.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners