GIF Sundsvall – Malmö FF

Tid: 2001-07-23 02:00, Plats:Idrottsparken, Sundsvall, Resultat: 1-1

Matchrapport från krogen.

Fint väder på idrottsparken i Sundsvall och ett MFF i bortadress som vid seger går upp i serieledning. Samtidigt har Giffarna chansen att vid en eventuell trepoängare åtminstone temporärt hålla nedflyttningsspöket på armlängds avstånd.

MFFs laguppställning:

Jonnie Fedel –
Robert Kjellin, Peter Sörensen, Daniel Majstorovic, Matias Concha-
Hasse Mattisson, Jörgen Ohlsson, Brian Steen Nielsen, Joseph Elanga-
Mats Lilienberg, Niklas Skoog.

Avb:
Lee Baxter, Olof Persson, Erik Johansson, Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

En hel del fans från Malmö på plats att döma av TV-bilderna. Och en hel del himmelsblå tröjor här också. Nu kollar hemsidan på teve, häng med!

Bra inledning på matchen.

Lilienberg igenom efter bara några minuter, tyvärr hårfint offside enligt domartrion.

Efter åtta minuter så, kallduschen, Andreas Yngvesson får skottläge, Fedel är på bollen men kan inte hålla fast och bollen rullar försmädligt in i MFF-buren. Kollektiv suck och en tröstklunk öl för alla blå fans.

Böljande spel, tendenser till chanser i båda riktningarna men ännu ingen riktigt het MFF-möjlighet.

Efter 17 minuter, en riktigt het MFF-möjlighet. Niklas Skoog igenom men Sundfors räddar två gånger om, den andra gången klart utanför straffområdet och dessutom med händerna. Hmm…domaren inte riktigt vaken.

Så äntligen:

Mats Lilienberg jobbar till sig bollen, slår en perfekt passning fram till en djupledslöpande Mattisson, Hasse fintar bort en back och skjuter men Sundfors gör en idioträddning. Tack och lov är nyförvärvet Skoog vaken och sparkar enkelt in 1-1. Lilienbergs mål, helt klart.

Hela restaurangen jublar och plötsligt är det roligt att vara himmelsblå igen.

Hjärtat i halsgropen dock för samtliga några minuter senare: Ett Cain Dotson skott över Jonnie men den här gången är ribban ivägen. Bra gjort.

Niklas Skoog jobbar hårt i sin allsvenska MFF-debut. Ett mål hittills som lön för mödan. Och Mats Lilienberg ser betydligt piggare ut än under vårsäsongen; två mål mot Örgryte har naturligtvis gett honom råg i ryggen.

Efter en halvtimme lugnar sig matchen något, inte konstigt då tempot varit högt under inledningen av första halvlek.

Mycket ställningskrig, väldigt jämnt och krig om varje grästuva, Sundsvall med ett något större bollinnehav men utan att skapa de riktigt heta målchanserna.

Alla i lokalen lever sig in i matchen, vissa mer än andra och inventarierna lever farligt. En hel del fotbollsspelare närvarande om man ska döma efter luft-nickar och dito sparkar.

Andreas Yngvesson är den som bereder det himmelsblå försvaret mest bekymmer. Snabb och alltid med sikte rakt på mål. Hittills har dock Majstorovic och kompani hållit honom i strama tyglar.

Ett par stärkande klunkar i paus och vi är redo för andra.

Bara för att sätta drycken i halsen. Peter Sörensen mittback för dagen gör en tavla vid en tillsynes enkel nertagning. A. Yngvesson tar bollen och kan enkelt sätta den bakom en chanslös Jonnie Fedel. 2-1 och Malmö har uppförsbacke.

Bra läge vid en frispark från Brian Steen Nielsen efter en ful nerdragning på Joseph Elanga. Niklas Skoog får skallen på bollen men Fredrik Sundfors i Sundsvallsmålet lyckas tippa bollen över ribban.

Kvaliteten på matchen sjunker något. Sundsvall bevakar sin ledning, extra taggade av den, för Sundsvall, stora hemmapubliken, 5000 betalande. De himmelsblå spelar stressat och har svårt att hålla bollen inom laget. Allt för många individuella misstag gör att Malmö är inte riktigt med i matchen. Sundsvall får nu stor ytor och kan hålla i bollen allt för enkelt.

Malmö gör ett dubbelbyte i den 63:e matchminuten, in kommer Erik Johansson och Marcus Rosenberg. Ut går Mats Lilienberg och Joseph Elanga. Micke Andersson rör om i grytan för att försöka förändra den ur himmelsblå ögon negativa matchbilden.

Stämningen bland fansen är tryckt. Spridda burop hörs bland leden här i Malmö, spelet i Sundsvall fungerar inte; besvikelsen inför MFF:s prestation på skärmen är påtaglig.

Hemmalaget fortsätter pressa och i nuläget verkar 3-1 rättvisare än en kvittering. Malmö spelar stressat och svetten dryper på de flesta här på puben också. Inte mycket går Malmös väg och något måste göras. M Andersson gör ett tredje byte och tar ut Mattias Concha och byter in Olof Persson, kanske kan det påverka matchbilden. Stämningen är låg i MFF-leden när det bara återstår 10 minuter av matchen. Ett sus går genom publiken när sundsvallsmålvakten Sundfors tappar ett långskott från Olof Persson mellan benen, han reder dock upp situationen och en kvittering känns allt mer avlägsen.

I den tredje övertidsminuten har Jörgen Olsson chansen att bli matchhjälte men F Sundfors räddar på mållinjen och luften går ur de samlade fansen framför TV-skärmarna.

Matchen är över, spelet är förlorat, Malmös besök i vårt lands norra regioner slutar i stor besvikelse. Plottrigt och nervöst spel utan någon precision i passningsspelet gör att Sundsvall relativt säkert kan bevaka sin ledning och ta tre poäng mot Malmö ikväll.

God stämning, goda drycker och massor av fans som höll tummarna räckte inte. Mittfältet var långa stunder åskådare i dagens match när di blåe föll in i ”tjongfotbollen” och tappade matchen.

Tio minuter efter matchens slut är lokalen sånär tom och vi känner oss alla som Olle Nordin 1990 när vi går ut för att möta den bistra 1-2 verkligheten.

GIF Sundsvall – Malmö FF 2-1 – rättvist, Sundsvall var inte för bra, Malmö var för dåligt.

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners