BK Häcken – Malmö FF

Tid: 2001-04-12 02:00, Plats:Rambergsvallen, Resultat: 0-1

En dålig plan och besvärlig vind kunde inte stoppa Malmö FF som är vidare i Svenska Cupen efter 1-0 borta mot BK Häcken. Ett Häcken som besegrade svenska mästarna Halmstads BK på samma plan i söndags.

Första halvlek dominerades klart av MFF som tryckte tillbaka BK Häcken och skapade ett flertal målchanser. Peter Ijeh gjorde sin tävlingsdebut för klubben och kunde med lite tur ha lämnat Göteborg som målskytt. Nu behövdes inte det. I den 26e minuten slog Robert Kjellin ett inlägg från sin högerkant och Jörgen Ohlsson nådde högst. Från en position vid utkanten av göteborgarnas straffområde nickade han bollen över motståndarmålvakten och MFF-ledningen var ett faktum.

Micke Andersson:

-Vi hade gjort en del förändringar inför den här matchen. Dels hade vi några småskavanker på en del spelare, dels ville vi undvika att bli lite slitna redan nu. En allsvensk premiär kostar mycket kraft och energi; något som märktes på båda lagen idag. Omständigheterna runt matchen och då tänker jag på vädret och planen gjorde inte det lättare att spela bra fotboll.

I andra halvlek jämnades spelet ut. BK Häcken spelade upp sig samtidigt som MFF tappade lite av aggressiviteten. Mer ytor och ett större bollinnehav för hemmalaget innebar dock inte några större kvitteringschanser.

-De spelare som inte deltog i AIK-matchen utan först idag gjorde sin första tävlingsmatch gjorde det mycket bra överlag. Särskilt glädjande är att Lee Baxter ser stabil och säker ut i målet. Det visar att vi har två mycket bra målvakter i truppen.

-En bra start på säsongen. Två vunna matcher och inget insläppt mål. Inget skönspel idag men en stabil match och en skön seger.

Byten:

(45) Jimmy Tamandi IN – Mikael Roth (UT)
(65) Zlatan Ibrahimovic IN – Mats Lilienberg (UT)
(80) Marcus Winqvist IN – Erik Johansson (UT)

Laguppställning

Avbytare

Målgörare

Gula kort

Röda kort

Publik

Domare

huvudpartners

officiella partners