NP3 Arena

ALLSVENSKAN

GIF Sundsvall – Malmö FF

3 – 1

Laguppställning

Johan Dahlin
Andreas Vindheim (84’ Rakip), Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson, Arnór Traustason
Eric Larsson, Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Romain Gall
Guillermo Molins (68’ Antonsson), Jo Inge Berget (68’ Rosenberg)

Ersättare: Dusan Melichárek, Sören Rieks, Markus Rosenberg, Anel Ahmedhodzic, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Marcus Antonsson

Mål

GIF Sundsvall: Sema (65’), Hallenius (80’+86’)
Malmö FF: Traustason (79’)

Varningar

GIF Sundsvall: Gracia (43’)
Malmö FF: Dahlin (86’)

Sammanfattning

Första halvlek var halvvägs spelad när Guillermo Molins fick en knuff i ryggen i straffområdet och domaren blåste för straff. Molins tog straffen själv men precis som i premiären lyckades motståndarmålvakten rädda. MFF hade ett klart övertag och spelade sig fram till flera lägen – både Bachirou och Berget kunde gjort ett ledningsmål om bollträffen i avslutet hade varit klarare. Men dominansen gav inget nätrassel.

Andra halvlek inleddes med en nick från Berget som strök stolpens utsida och kort därpå fick Johan Dahlin också testas ordentligt när han säkert räddade avslut från nära håll från Sema. Tyvärr fick Sundsvallsanfallaren revansch när han senare prickade in ledningsmålet till hemmalaget i en kontring.

Med tio minuter kvar kom en, sett till helheten, rättvis utjämning när Traustason styrde in en hörna. Sundsvall replikerade dock omedelbart efter slarv i MFF-försvaret. 2–1 till motståndarna efter att Hallenius blivit bjuden på ett friläge. Än värre blev det när Sundsvall fick en straff med fem minuter kvar. Hallenius gjorde sitt andra mål för eftermiddagen till 3–1. Trots 22 avslut fick MFF se sig besegrade i bortapremiären.

Uwe Röslers kommentarer

– Inför matchen eftersökte jag bättre kvalitet med bollen. Jag är nöjd med hur vi kontrollerade matchen. Vi skapade många chanser och kunde ha skapat ännu fler.

– Vi straffade inte motståndarna tillräckligt, samtidigt som de straffade oss. Vi var inte tillräckligt kliniska och hänsynslösa för att få med ett resultat som avspeglade vår prestation.


Säsongens första bortamatch tar Malmö FF på en resa till Medelpad för möte med fjolårets stora överraskningslag.

Många tippade GIF Sundsvall i botten inför 2018 men med hjälp av bland annat spanska influenser lyckades tränaren Joel Cedergren landa laget på en stabil åttondeplats i sluttabellen. Efter säsongens slut skrev lagkaptenen och vice skyttekungen Linus Hallenius på ett nytt femårskontrakt med klubben.

Han slog till direkt igen i måndagens premiär borta mot Djurgårdens IF, där GIF Sundsvall på ett starkt sätt hämtade upp ett tvåmålsunderläge till slutresultatet 2–2.

– Sundsvall är inte ett kontringslag. De kommer att försöka göra oss frustrerade med sitt bollinnehav och det måste vi vara förberedda på, säger Uwe Rösler.

MFF:s premiär slutade tyvärr också oavgjort efter att BK Häcken kvitterat med kvarten kvar att spela.

– Vi måste använda bollen på ett bättre sätt än mot Häcken. Det jobbade vi mycket på under träningen igår och det såg bra ut, säger Uwe Rösler.

– Vi måste ha bra disciplin utan bollen och när vi har den måste vi välja våra lägen. Att inte bli stressade och ha en bra balans är nyckeln till seger.

I MFF-truppen är Lasse Nielsen borta på grund av skada. Även Franz Brorsson saknas sedan tidigare. Jämfört med truppen i premiärmatchen försvinner också Carlos Strandberg, eftersom han gått på lån till Örebro SK. In i 20-mannatruppen som reser till Sundsvall kommer Anel Ahmedhodzic, Markus Rosenberg, Samuel Adrian och Bonke Innocent.


Den första allsvenska bortamatchen för säsongen spelas mot GIF Sundsvall på NP3 Arena, lördag klockan 16:00. Här är nyttig information för dig som ska stötta laget på plats.

Bortasektion

Bortsektionen är belägen på den västra kortsidan och det är sektionerna R och S som gäller för alla MFF:are. Läktaren är utan tak och det finns stolar på sektionen. Kapaciteten ligger på 600.

Köp biljett till bortsektionen här!

Kiosker och toaletter

Det finns öppna kiosker i anslutning till bortasektionen som tillhandahåller vanligt kioskutbud. Toaletter finns också att tillgå för alla tillresta supportrar.

Det kommande Lojalitetsprogrammet

Som vi tidigare har kommunicerat kommer snart ett lojalitetsprogram att vara på plats för alla MFF-supportrar. Trots att lojalitetsprogrammet ännu inte är på plats kan du fortfarande samla poäng från matchen mot GIF Sundsvall.

Viktigt: För att samla lojalitetspoängen måste du scanna din biljett och behålla den. När programmet är på plats kommer du att behöva efterhandsregistrera din matchbiljett med streckkod för att få lojalitetspoäng. Tappar du bort din biljett finns det ingen möjlighet att registrera poäng.

För er med bortakort: Ni med bortakort går till Malmö FF:s SLO, Pierre Nordberg på NP3 Arena, och får ert bortakort registrerat. Detta kommer senare att läggas in i systemet och alla poäng kommer att registreras på kortinnehavaren. Önskar ni att ändra kortinnehavare på bortakortet, maila pierre.nordberg@mff.se.

Observera att lösningar för att registrera lojalitetspoäng kan förändras från match till match.

Bengtssons tvättmaskinservice AB

huvudpartners

officiella partners