Stadion

Malmö FF – IFK Göteborg

1 – 0

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin 
Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Jonas Knudsen (59′ Safari)
Felix Beijmo, Bonke Innocent (79′ Gall), Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Sören Rieks (70′ Berget)
Marcus Antonsson, Markus Rosenberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Jo Inge Berget, Romain Gall, Guillermo Molins, Lasse Nielsen, Erdal Rakip, Behrang Safari

MÅL

Malmö FF: Felix Beijmo (62′)

VARNINGAR

Malmö FF: Jonas Knudsen (40′), Markus Rosenberg (59′), Bonke Innocent (61′)
IFK Göteborg: André Calisir (52′), Giorgi Kharaishvili (61′)

UTVISNINGAR

IFK Göteborg: André Calisir (57′)

PUBLIK

18 473

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Spelarna gav verkligen 120 procent idag. Vi spelade som ett lag som vill vinna titeln. Varje steg, varje passning och varje återerövring var viktiga och det är så man vinner titlar.

– Jag vill berömma två spelare lite extra, Felix (Beijmo) och Bonke (Innocent). Bonke var enorm på mitten och idag spelade han modigt och mer framåt. Felix får beröm inte bara för målet, utan för hur han har kommit in i laget, trots mindre speltid mot slutet. Jag gillar hur han jobbar, jobbar och jobbar och i dag fick han utdelning.

– Nu har vi det i egna händer och måste visa att vi kan hantera den här situationen. Spelarna får nu lite tid att återhämta sig och vi kan få tillbaka viktiga spelare från skador, sedan förbereder vi oss för Hammarby.

Sammanfattning

Ett taggat och inspirerat MFF kom ut starkt och satte inledningsvis hög press på ett defensivt inriktat IFK Göteborg. 

Redan i matchens åttonde minut kunde Markus Rosenberg norpa åt sig bollen efter slarv i motståndarna defensiv. Rosenberg hittade Marcus Antonsson i straffområdet som så när kunde ge MFF ledningen. Bara minuten senare var Rosenberg framme igen och snodde bollen – den här gången avslutade lagkaptenen själv, ett skott som gick en bit utanför stolpen.

Tempot sjönk sedan en aning och IFK Göteborg kunde jämna ut spelet, men närmare än ett farligt inspel från vänsterkanten kom inte gästerna i den första halvleken.

Även i andra halvleken var det MFF som inledde bäst – och som också skapade halvlekens första målchans när Traustason och Antonsson väggade sig in i straffområdet. Den sistnämndes avslut räddades dock.

I den 57:e minuten fick Göteborgs mittback André Calisir sitt andra gula kort efter att ha dragit Markus Rosenberg i armen.  Nu vaknade både MFF och publiken på Stadion till. De drygt 18 500 på läktarna fick se ett hemmalag som närmaste perioden radade upp heta målchanser.

Det skulle ge utdelning i den 62:a minuten när Felix Beijmo krigade sig förbi sin försvarare och skallade in Behrang Safaris långa inlägg. 1–0 till MFF och Beijmos första mål i den himmelsblåa tröjan.

MFF kontrollerade sedan tillställningen och IFK Göteborg tilläts knappt varken låna boll eller närma sig offensivt straffområde, förutom ett par långbollar in i straffområdet på den i slutet inbytte och reslige Emil Holm.

Vinsten var MFF:s sjätte raka i Allsvenskan, dessutom har laget inte släppt in något mål i serien sedan Djurgårdsmatchen på Stadion den 25 augusti. I och med segern är MFF nu i serieledare i Allsvenskan, på samma poäng som Djurgårdens IF men med bättre målskillnad. 

GÅ PÅ MATCH

MFF SHOPEN

Kommande matcher

huvudpartners

officiella partners