UEFA Europa League-kval
Hamoshava Stadium, Petah Tikva

(20:00 lokal tid)

Bnei Yehuda – Malmö FF

0 – 1

Laguppställning

Johan Dahlin

Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson (Beijmo 46’), Behrang Safari

Eric Larsson, Anders Christiansen (Antonsson 71’), Bonke Innocent, Oscar Lewicki. (Bachirou 62’), Jonas Knudsen

Romain Gall, Guillermo Molins

Ersättare: Dusan Melichárek, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Felix Beijmo, Marcus Antonsson

Mål

Malmö FF: Molins (7’)

VARNINGAR

Malmö FF: Bengtsson (21’)

Uwe Rösler efter matchen

– Spelarna gjorde det väldigt bra ikväll, särskilt i den andra halvleken. Vi har varit kliniska genom hela Europaspelet och det var vi även i den här matchen. Vi gör mål på vår första målchans och avgör mer eller mindre matchen direkt.

– Nu ska vi gå för SM-guldet. Vi kommer inte slå oss till ro efter det här avancemanget.

SAMMANFATTNING

Knappa trettio grader och hög luftfuktighet vid avspark i Petah Tikva, men det stoppade inte MFF som inledde matchen på bästa möjliga sätt. Efter bara sju minuter nickade Jonas Knudsen fram bollen till Romain Gall som hittade sin anfallskollega Molins i mitten – ”Gische” gjorde inget misstag och styrde in ledningsmålet. 

Med vetskapen om att de behövde göra fem mål för att vinna dubbelmötet gjorde Bnei Yehuda sitt bästa för att öka tempot och sätta press på MFF. Hemmalagets anfallsförsök blev resultatlösa i den första halvleken och MFF kunde komfortabelt spela av de första 45 minuterna. 0-4 sammanlagt i halvtid.

MFF-dominansen var total i den andra halvleken. Spelarna kunde tryggt rulla runt bollen mot ett till synes uppgivet hemmalag. I minut 67 bjuder Bnei Yehuda-försvaret Guillermo Molins på ett friläge, men målvakten kommer ut snabbt och förhindrar Molins att bli tvåmålsskytt. Några minuter senare var det nära igen. Marcus Antonsson rinner igenom i djupled och petar bollen förbi målvakten – tyvärr går bollen fel sida av stolpen.

Slutminuterna var odramatiska och avancemanget innebär att klubben spelar gruppspel i Europa för fjärde gången på sex år!

Biljetter

Bortamatchen spelas torsdag 29 augusti 19:00 svensk tid (20:00 lokal tid) på Moshava Stadium i Petah Tikva, drygt två mil öster om Tel Aviv.

huvudpartners

officiella partners