Jo Inge Berget, Erdal Rakip (74′), Bonke Innocent, Romain Gall, Oscar Lewicki (68′),

Ersättare: Johan Dahlin, Anders Christiansen (74′), Rasmus Bengtsson, Sören Rieks (68′), Fouad Bachirou, Laorent Shabani, Tim Prica (61′)

Malmö FF: Safari (27′), Molins (52′) Rakip (68′) Gall (78′)

Ballymena United FC: Friel (90′), Harpur (90′)
Malmö FF: Gall (55′)

Uwe Rösler efter matchen

– Vi började lite långsamt men sedan gör Behrang ett fantastiskt mål, jag är glad för hans skull. Andra halvlek är jag väldigt nöjd med. Vi gjorde mål och vi hade möjligheten att få mer speltid för de spelare som inte spelat på ett tag. Stämningen är bra i laget, många får spela och det är så det ska vara.

Om kvalomgång två som spelas mot NK Domzale nästa vecka:

– Jag har inte sett dem spela men de har en högre rankning och vi förväntar oss en svår match. Men först fokuserar vi på söndagens match mot Sirius. Vi lämnar Nordirland med en bra känsla.

Sammanfattning

Malmö FF tog sig vidare från den första kvalomgången i Europa League genom vinst med 4-0 i returmötet mot Ballymena United FC.

Det första mötet mellan de båda lagen spelades för en vecka sedan på Stadion. Då blev de vinst till MFF med hela sju mål mot noll. Även torsdagens returmöte i Nordirland blev en målrik match när fyra MFF-spelare nätade varsitt mål.

Matchen inleddes med en matchbild som passade hemmalaget bättre än MFF, mycket kamp och långa bollar. Men en halvtimme in i matchen avlossade MFF:s lagkapten Behrang Safari ett vänsterskott rakt upp i krysset, vackert ledningsmål för MFF! Malmö FF lugnade ned och tog över spelet mer men ställningen var fortsatt 1-0 efter 45 spelade minuter.

Matchbilden ändrades i andra halvlek och vi fick se ett mer offensivt spel från MFF med fina kombinationer framåt. I 52:e minuten dubblar Guillermo Molins MFF:s ledning genom en fin chipp över hemmalagets målvakt. Efter det rullade både tre och fyra noll in när Erdal Rakip kom fri med målvakten och Romain Gall kallt lägger in en straff.

Anders Christiansen, Sören Rieks och Tim Prica byttes in i andra halvlek och Tim gjorde därmed sin första tävlingsmatch för MFF.

MFF är vidare i Europakvalet med totalt 11-0 i dubbelmötet mot Ballymena United FC. Kvalomgång två påbörjas om en vecka när laget ställs mot NK Domzale.